С КАКВО СТРЕЛЯТ В МВР?

С КАКВО СТРЕЛЯТ В МВР?


Знаете ли с кавко стрелят в МВР?
Интервю с к-н ДИМИТЪР МАСЛЕВ, ПРЕПОДАВАТЕЛ В СЕКТОР „СТРЕЛКОВА ПОДГОТОВКА“
Г- Н МАСЛЕВ, КАКВИ ВИДОВЕ ОРЪЖИЯ СЕ ИЗПОЛЗВАТ В СЛУЖБИТЕ НА МВР?
– НА ВЪОРЪЖЕНИЕ В МВР СА РАЗЛИЧНИ ВИДОВЕ ОРЪЖИЯ. ОСНОВНО ПИСТОЛЕТИ, КАРТЕЧНИ ПИСТОЛЕТИ, АВТОМАТИ, ГЛАДКОЦЕВНА ПУШКА ТИП „ПОМПА“, СНАЙПЕРСКИ ПУШКИ И РАЗЛИЧНИ ВИДОВЕ ГРАНАТИ.

ОТ ПИСТОЛЕТИТЕ В НАЙ – ГОЛЕМИ КОЛИЧЕСТВА ИМА „МАКАРОВ“, „GLOCK“, CZ. „GLOCK-19“. НА ВЪОРЪЖЕНИЕ ИМА СЪЩО АП, ПСМ И КАРТЕЧЕН ПИСТОЛЕТ „ШИПКА“. ОТ АВТОМАТИТЕ ЩЕ ИЗБРОИМ АКС-47 (АВТОМАТ „КАЛАШНИКОВ“ СЪС СГЪВАЕМ ПРИКЛАД). СВД – СНАЙПЕРСКА ВИНТОВКА „ДРАГУНОВ“, СЪЩО ПРИСЪСТВА ВЪВ ВЪОРЪЖЕНИЕТО НА СЛУЖИТЕЛИТЕ. ИЗПОЛЗВАТ СЕ И ГЛАДКОЦЕВНИ ПУШКИ ТИП „ПОМПА“ – „МОЗБЕРГ“ И „МАВЕРИК“. СЪЗДАДЕНИТЕ СПЕЦИАЛИЗИРАНИ ЗВЕНА ЗА БЪРЗИ ДЕЙСТВИЯ КЪМ РДВР, ДНСП, ДНСЖ, ДНСГП, ГДБОП. ТЯХНОТО ВЪОРЪЖЕНИЕ Е МАЛКО ПО-РАЗЛИЧНО, Т. Е. ОТ ПИСТОЛЕТИТЕ ИЗПОЛЗВАТ „GLOCK“, АВТОМАТИЧЕН ПИСТОЛЕТ „СТЕЧКИН“, КАКТО И СПЕЦИАЛЕН АВТОМАТ – АR-SF.

С какво стрелят в МВР

– С КАКВИ ОРЪЖИЯ СЕ ОБУЧАВАТ ДА СТРЕЛЯТ КУРСАНТИТЕ В АКАДЕМИЯТА НА МВР?

– ОСНОВНО С „МАКАРОВ“, А В ПРОЦЕСА НА ОБУЧЕНИЕ СА ВКЛЮЧЕНИ ЗАНЯТИЯ, В КОИТО СЕ СТРЕЛЯ С АК-74, КАРТЕЧЕН ПИСТОЛЕТ И ПУШКИ „ПОМПА“.

– КАКВО ОРЪЖИЕ ПРЕДПОЧИТАТЕ ЛИЧНО ВИЕ?

– ПРЕДПОЧИТАМ ПИСТОЛЕТ. НО Е ВАЖНО ДА СЕ ОПРЕДЕЛИ ЦЕЛТА, ЗАРАДИ КОЯТО ЩЕ СЕ ИЗПОЛЗВА – ДАЛИ ПРИ САМОЗАЩИТА ИЛИ ЗА ЩУРМУВАНЕ? ПРИ ПЪРВОТО ИЗБИРАМ „МАКАРОВ“ – ЕДНО ОТ НАЙ-НАДЕЖДНИТЕ ОРЪЖИЯ. А ЗА НАПАДЕНИЕ -„GLOCK“ ИЛИ „ХЕКЛЕР И КОХ“.

– КАКВИ СА ПРЕДИМСТВАТА И НЕДОСТАТЪЦИТЕ НА ПИСТОЛЕТА?

– ПИСТОЛЕТЪТ МОЖЕ ДА СЕ СКРИЕ ПО-ЛЕСНО ПОД ДРЕХИ ИЛИ ПО ТЯЛОТО, В ЧАНТА И НА ДРУГИ МЕСТА. КОГАТО СЕ ИЗВАДИ БЪРЗО, ТИ ДАВА ПРЕДИМСТВО ПРЕД ПРОТИВНИКА. ТОЙ Е С МАЛКИ РАЗМЕРИ И ЛЕСНО СЕ БОРАВИ С НЕГО.

Стрелят в МВР

– КАКВО ТРЯБВА ДА ЗНАЕ ВСЕКИ ЧОВЕК, КОЙТО ИМА ДОСЕГ ДО ОРЪЖИЕ?

– НА ПЪРВО И НАЙ-ВАЖНО МЯСТО СА Т. НАР. МЕРКИ ЗА БЕЗОПАСНОСТ – ОРЪЖИЕТО ТРЯБВА ПРЕЦИЗНО ДА СЕ ИЗПОЛЗВА, ЗАЩОТО СЕ НОСИ ГОЛЯМА ОТГОВОРНОСТ – ТО МОЖЕ ДА ОТНЕМЕ НАЙ-ЦЕННОТО – ЧОВЕШКИ ЖИВОТ. ТАКА ЧЕ БЪДЕТЕ ВНИМАТЕЛНИ!
Едно интервю на: Курсант ИВАН ФИЛЕВ
Източник:ЕЛЕКТРОННО ИЗДАНИЕ НА АКАДЕМИЯТА НА МВР

 

 


Loading...

Сайтът не носи отговорност за коментарите, който се публикуват от нашите читатели !Ние не разполагаме с ресурсите да проверява информацията, която достига до редакцията и не гарантираме за истинността ѝ, поради което, в края на всяка статия е посочен източникът ѝ, освен ако не е авторска. Възможно е тази статия да не е истина, както и всяка прилика с действителни лица и събития да е случайна.