Специално за “Нощния ловец”: Направиха нова ракета с обсег над 25 км

Специално за "Нощния ловец": Направиха нова ракета с обсег над 25 км
Руският модернизиран ударен вертолет Ми-28НМ “Ночной охотник” (“Нощен ловец”) ще получи нова управляема ракета “изделие 305” с обсег на поражение над 25 км, съобщи източник от авиостроителния комплекс.

Според източника новата ракета е предназначена за поразяване на бронетехника и железобетонни укрепления при дневни и нощни условия, при това един вертолет може да носи до осем такива ракети.

Източникът потвърждава, че ракетата се насочва към целта по данни, зададени от бордовата инерциална навигационна система, а информацията за местоположението на целта се внася в паметта на системата в момента на пускането ѝ от вертолета. Самият Ми-28НМ ще получава координатите на целта от своите средства за откриване или от единната система за управление на войските.

В крайния участък от полета новата ракета ще активира самонасочваща се глава за откриване на целта в зададения район и поразяването ѝ. От ракетата може да бъде предаден видеосигнал до вертолета по защитена информационно-командна радиолиния, добави източникът, цитиран от “Взгляд“.

Според руския министър на отбраната Сергей Шойгу максималният обсег на поразяване на руските управляеми ракети за вертолетите, стоящи на въоръжение, достига 15 км.

Радиусът на действие на вертолетните ракети е увеличен благодарение на опита от антитерористичните операции в Сирия. / bg.rbth.com

Тази информация достига до Вас благодарение на WARS.BG – Военният портал на България!


Loading...

Сайтът не носи отговорност за коментарите, който се публикуват от нашите читатели !Ние не разполагаме с ресурсите да проверява информацията, която достига до редакцията и не гарантираме за истинността ѝ, поради което, в края на всяка статия е посочен източникът ѝ, освен ако не е авторска. Възможно е тази статия да не е истина, както и всяка прилика с действителни лица и събития да е случайна.