Сключен е първият договор за доставка на изтребители Су-57 за нуждите на руските въоръжени сили

Сключен е първият договор за доставка на изтребители Су-57 за нуждите на руските въоръжени сили


Зам.-министърът на отбраната на Русия Алексей Криворучко съобщи, че първият договор за доставка на 12 изтребителя пето поколение Су-57 е сключен, предава РИА Новости, цитирана от Фокус.

Той съобщи, че заводът в Комсомолск на Амур ще изпълни държавна отбранителна поръчка. „Договорът за 12 машини е вече сключен, затова и в близко време в съответствие с него доставките ще започнат“, уточни той.

Су-57 е руски многоцелеви изтребител пето поколение, разработен от отбранително-конструкторско бюро „Сухой“. Той е предназначен за унищожаването на всички видове въздушни цели в далечен и близък бой, поразяване на наземни, надводни цели на противника с преодоляване на системите на ПВО на противника, осъществяване на патрулиране , разрушаване на системите за управление на действията на противниковата авиация.

Източник: segabg.com

Тази информация достига до Вас благодарение WARS.BG военният портал на България!

 


Loading...

Сайтът не носи отговорност за коментарите, който се публикуват от нашите читатели !
Ние не разполагаме с ресурсите да проверява информацията, която достига до редакцията и не гарантираме за истинността ѝ, поради което, в края на всяка статия е посочен източникът ѝ, освен ако не е авторска. Възможно е тази статия да не е истина, както и всяка прилика с действителни лица и събития да е случайна.