Си Дзинпин нахъса най-голямата войска на планетата: Светът е станал много опасен, трябва ни силна армия!

Си Дзинпин нахъса най-голямата войска на планетата: Светът е станал много опасен, трябва ни силна армия!
Китайският президент Си Дзинпин заяви пред китайските войски, че „силната армия е по-необходима от всякога”.

Това се случи в хода на огромен военен парад, за който БЛИЦ вече информира. Си, облечен във военна униформа, предупреди, че „светът в момента е много опасно място”, докато гледаше марша на военните в базата Журихе в Монголския регион на Китай.

Измежду всяващите респект оръжия бе показан и китайският стелт изтребител Ченду Джей-20, както и най-новата трансконтинентална балистична ракета DF-31AG. Ракетата е монтирана на всъдеход, за да може по-трудно да бъде проследявана.

Събитието по случай 90-тата годишнина от създаването на Народната освободителна армия на Китай, се проведе в най-голямата военна тренировъчна база в Азия, включваща дори и макети на цели в реален размер, дори и президентския дворец в Тайван.

Това се случи, докато редица суперсили на планетата показаха мускули по време на големи военна паради, на които показаха военната си мощ в целия ѝ блясък.

В речта си Си, който е главнокомандващ на китайската армия, призова китайските военни да се трансформират в елитна военна сила, която да подкрепи похода на страната към превръщането ѝ в световна суперсила. По думите му, китайската армия има способността да „опази националните суверенитет, сигурност и интереси и настоя войниците да демонстрират абсолютна лоялност към партията”.

В последните години китайската армия премина мащабна модернизация със стратегическата цел да е на конкурентно нови с армията на САЩ в региона.
За тази цел бяха освободени стотици хиляди военни, бе проведена антикорупционна чиста сред офицерите, също така бяха инвестирани огромни средства в нови военни самолети, кораби и подводници.
Превод и редакция: БЛИЦ


Loading...

Сайтът не носи отговорност за коментарите, който се публикуват от нашите читатели !

loading...


Ние не разполагаме с ресурсите да проверява информацията, която достига до редакцията и не гарантираме за истинността ѝ, поради което, в края на всяка статия е посочен източникът ѝ, освен ако не е авторска. Възможно е тази статия да не е истина, както и всяка прилика с действителни лица и събития да е случайна.