Сирийската армия настъпва край Палмира с руска помощ

Сирийската армия настъпва край Палмира с руска помощ
Сирийската армия с подкрепата на Въздушно-космическите сили на Русия е предприела настъпление срещу терористите от “Ислямска държава” в района на Палмира.

Това съобщи началникът на главното оперативно управление на Генщаба на ВС на РФ, генерал-лейтенант Сергей Рудской, цитиран от “Взгляд” в сряда (18 януари).

“В момента в района на Палмира правителствените войски с подкрепата на ВКС на Русия водят настъпателни действия срещу бойците от ИДИЛ”, заяви генералът, цитиран от РИА “Новости”.

Той посочи, че водената от САЩ коалиция в Мосул се занимава основно с прехвърлянето на значителни части на “Ислямска държава” към източната част на Сирия. По думите на Рудской, терористите почти безпрепятствено прехвърлят въоръжение, взривни вещества и жива сила към Палмира, Дейр ес-Зор и Ал Баб.

Тази информация, заяви Рудской, се потвърждава от няколко източника. Той отбеляза, че взривните вещества най-вероятно ще бъдат използвани от терористите за унищожаване на световното историческо наследство в Палмира.

Рудской съобщи още, че ВКС на Русия и ВВС на Турция провеждат първата си съвместна въздушна операция срещу “Ислямска държава” в покрайнините на Ал Баб. В нея участват девет ударни самолета на ВКС – четири Су-24М, четири Су-25 и един бомбардировач Су-34, както и осем турсик самолета – четири F-16 и четири F-4. Те нанасят удари по 36 обекта, добави Рудской. Той подчерта, че всички действия са предварително съгласувани между генералните щабове и командвания на авиационните групи на двете страни, съобщи РИА “Новости”.
Източник: Руски дневник


Loading...

Сайтът не носи отговорност за коментарите, който се публикуват от нашите читатели !Ние не разполагаме с ресурсите да проверява информацията, която достига до редакцията и не гарантираме за истинността ѝ, поради което, в края на всяка статия е посочен източникът ѝ, освен ако не е авторска. Възможно е тази статия да не е истина, както и всяка прилика с действителни лица и събития да е случайна.