СБ на Русия може да направи приоритетни доставки на ПВО в Сирия

СБ на Русия може да направи приоритетни доставки на ПВО в Сирия
Русия може да приоритетно да разположи системи за противовъздушна отбрана (ПВО) в Сирия, ако не бъде постигнато споразумение

Това заяви пред РИА “Новости” в събота (22 април) председателят на Комисията по отбрана и безопасност на Съвета на федерацията Виктор Озеров

Парламентаристът допълни, че това няма да представлява допълнителна тежест за отбранителната промишленост на страната.

По-рано сирийският президент Башар Асад каза в интервю за агенцията, че Дамаск се интересува от най-новото поколение системи за противовъздушна отбрана, а преговорите по тези въпроси между министерствата на отбраната на двете страни нарече “част от ежедневните отношения”.

Той допълни, че терористите са унищожили повече от половината ПВО системи на страната и тя трябва да ги възстанови.

По думите на Озеров, ако бъде взето решение за такива доставки, в тях “няма нищо необикновено, като се има предвид, че Сирия се намира във война с терористите и че Русия ѝ помага в изпълнението на задачите за борба с тероризма”.
Източник: bg.rbth.com


Loading...

Сайтът не носи отговорност за коментарите, който се публикуват от нашите читатели !Ние не разполагаме с ресурсите да проверява информацията, която достига до редакцията и не гарантираме за истинността ѝ, поради което, в края на всяка статия е посочен източникът ѝ, освен ако не е авторска. Възможно е тази статия да не е истина, както и всяка прилика с действителни лица и събития да е случайна.