САЩ ще наложат санкции на Турция, ако закупи руските ракетни комплекси С-400

САЩ ще наложат санкции на Турция, ако закупи руските ракетни комплекси С-400


САЩ ще наложат санкции на Турция, ако закупи руските ракетни комплекси С-400, предава руската агенция Sputnik, цитирана от Агенция Фокус.
Помощник държавният секретар по европейските и евразийските въпроси Уес Мичел е заявил във вторник, че ще бъде трудно да се възстановят отношенията между Турция и САЩ, ако Истанбул закупи руските ракетни системи С-400.

„Ние заявихме ясно, че ако Турция закупи С-400… ще има последствия. Ние ще въведем санкции срещу Турция , съобразно Закона за противодействие чрез санкции на противниците на САЩ“, заяви Мичел пред сенатската комисия по външни отношения. Също така той отбеляза, че САЩ може да задържат доставката на самолети F-35, ако Турция закупи руските ракети.

Според Мичел перспективите за сътрудничество в сферата на отбранителната промишленост с Турция ще бъдат застрашени в този случай.
През април директорът на руското предприятие за износна отбранителна техника заяви, че те вече са започнали производството на ракетните комплекси за Турция!
Източник: segabg.com

Тази информация достига до Вас благодарение WARS.BG военният портал на България!

Сайтът не носи отговорност за коментарите, който се публикуват от нашите читатели !
Ние не разполагаме с ресурсите да проверява информацията, която достига до редакцията и не гарантираме за истинността ѝ, поради което, в края на всяка статия е посочен източникът ѝ, освен ако не е авторска. Възможно е тази статия да не е истина, както и всяка прилика с действителни лица и събития да е случайна.