САЩ са бомбардирали военна позиция в Сирия

САЩ са бомбардирали военна позиция в Сирия


САЩ са бомбардирали военна позиция в Сирия
Атаката е била с дронове

Сирийската държавна медия, цитирайки военен източник, съобщи в понеделник че водената от САЩ въздушна коалиция е бомбардирала „една от нашите военни позиции“ в източната част на Сирия, водейки до загинали и ранени, предава Ройтерс, цитирана от Фокус.
Военните сили на САЩ отрекоха да са нанасяли удари в региона.

Ударите са били нанесени в Ал Хара, югоизточно от Албу Камал, според сирийската държавна медия. Няма данни за жертви.

Командир от военния съюз подкрепящ президента на Сирия Башар Асад заяви пред Ройтерс, че дронове, „най-вероятно американски“, са бомбардирали позиции на иракски фракции между Албу Камал и Танф и сирийските военни позиции.

„Никой член на водената от САЩ коалиция не е извършвал удари близо до Албу Камал“, заявил майор Джош Жак, говорител на главното командване на САЩ.
Източник: segabg.com

Тази информация достига до Вас благодарение WARS.BG военният портал на България!

Сайтът не носи отговорност за коментарите, който се публикуват от нашите читатели !Ние не разполагаме с ресурсите да проверява информацията, която достига до редакцията и не гарантираме за истинността ѝ, поради което, в края на всяка статия е посочен източникът ѝ, освен ако не е авторска. Възможно е тази статия да не е истина, както и всяка прилика с действителни лица и събития да е случайна.