САЩ: Русия модернизира всичко в своята армия!

САЩ: Русия модернизира всичко в своята армия!
Шефът на обединения комитет на началник щабовете на американските Въоръжени сили генерал Джоузеф Дънфорд се оплака от чувството на дискомфорт, което изпитва, когато мисли за руската армия.

“Няма нито един компонент от руските въоръжени сили който до една или друга степен да не е бил модернизиран през последните десетилетия.

Бих казал, че никой от нас не се чувства комфортно в ситуацията, в която се намираме в момента”, каза Дънфорд по време на брифинг в Брюксел.

Действията на Русия през последните няколко години не могат да не предизвикат безпокойство, цитира официалният уебсайт на Пентагона.

Те още се засилват, ако погледнем инвестициите, направени от руснаците през последното десетилетие.

Русия модернизира ядрените си сили, усили флота и космическата отбрана, получи възможност да води кибер и електронни войни.

По-рано немското списание Stern писа за опасността, която представляват руските хиперзвукови ракети “Циркон” за американските самолетоносачи.

Те не са уязвими от сувременните средства за ПВО и са способни да потопят всеки вражески кораб от разстояние 500 километра.

“Цирконите” би трябвало да постъпят на въоръжение и на борда на тежките крайцери и многоцелевите атомни подводници. / rbth.com

Решихме да ви разкажем и за въпросните ракети “Циркон” и защо САЩ смятат, че самолетоносачите им са в опасност:

Циркон: руската ракета, която може да “пенсионира” самолетоносачите на САЩ


Loading...

Сайтът не носи отговорност за коментарите, който се публикуват от нашите читатели !

loading...Ние не разполагаме с ресурсите да проверява информацията, която достига до редакцията и не гарантираме за истинността ѝ, поради което, в края на всяка статия е посочен източникът ѝ, освен ако не е авторска. Възможно е тази статия да не е истина, както и всяка прилика с действителни лица и събития да е случайна.