САЩ признават превъзходството на Русия в сферата на радиоелектронната борба

САЩ признават превъзходството на Русия в сферата на радиоелектронната борба
Русия успя да постигне напредък в сферата на средствата за радиоелектронната борба, а американците ще се нуждаят от известно време, за да достигнат подобно ниво.

Това заяви в интервю за C41SRNET военният експерт от Центъра за военноморски анализи на Съединените щати Самюел Бендет.

Както той посочи, в Русия и след разпада на СССР продължава развитието на технологиите за радиоелектронна борба, докато САЩ, след края на Студената война, оставят процеса на заден план поради липсата на заплаха от страна на Москва.

И така през последните няколко години Съединените щати внезапно се с изненада осъзнават своите не дотам високи (в сравнение с руските) способности, отбелязват авторите.

Военният анализатор изброява редица системи за радиоелектронна борба, изпробвани в Русия през последните години. Това са РБ-341В “Леер-3”, “Красуха” и 1Л267 “Москва-1”.

Както той изтъква, руската армия в Сирия прилага системите за защита от високо ниво и по този начин успешно пази своите военни бази в конфликтните зони. В Черно море Русия също анализира сигналите на чуждестранните самолети и ракети, отбелязва експертът.

Съединените щати могат да достигнат нивото, на което в момента се намира Русия, но това определено ще им отнеме известно време, твърди Самюел Бенет. / rbth.com

Тази информация достига до Вас благодарение WARS.BG военният портал на България!


Loading...

Сайтът не носи отговорност за коментарите, който се публикуват от нашите читатели !
Ние не разполагаме с ресурсите да проверява информацията, която достига до редакцията и не гарантираме за истинността ѝ, поради което, в края на всяка статия е посочен източникът ѝ, освен ако не е авторска. Възможно е тази статия да не е истина, както и всяка прилика с действителни лица и събития да е случайна.