САЩ включиха бившия генерален секретар на НАТО Хавиер Солана в “черен списък”

САЩ включиха бившия генерален секретар на НАТО Хавиер Солана в "черен списък"

САЩ!
Той нямал право да влиза в Щатите заради посещение в Иран
Бившият генерален секретар на НАТО Хавиер Солана попадна в черния списък на САЩ и няма право да влиза в страната, съобщава БГНЕС

Властите във Вашингтон са му отказали виза заради неговото посещение в Иран, на който президентът Доналд Тръмп наложи санкции през май заради ядрената програма.

Солана беше поканен от близкия до демократите Институт „Брукингс“ във Вашингтон, но е получил отказ заради „визитата си във вражеската държава“, съобщава вестник „Паис“. Испанският политик твърди пред изданието, че е в процедура на получаване на виза.

Хавиер Солана беше генерален секретар на НАТО в периода от 1995 до 1999 г. По време на неговия мандат алиансът за пръв път се разшири на Изток, включвайки страните от Вишеградската четворка през 1998 г. На следващата 1999 г. НАТО се намеси в конфликта в бивша Югославия, слагайки край на сръбската политика на геноцид над албанците в Косово
Източник: segabg.com

Тази информация достига до Вас благодарение WARS.BG военният портал на България!

Сайтът не носи отговорност за коментарите, който се публикуват от нашите читатели !
Ние не разполагаме с ресурсите да проверява информацията, която достига до редакцията и не гарантираме за истинността ѝ, поради което, в края на всяка статия е посочен източникът ѝ, освен ако не е авторска. Възможно е тази статия да не е истина, както и всяка прилика с действителни лица и събития да е случайна.