Само от подаръците на Путин, Сърбия вече има четворна армия на нашата… Ние още чакаме златните натовски колесници.

Само от подаръците на Путин, Сърбия вече има четворна армия на нашата... Ние още чакаме златните натовски колесници.


За четвърти път през последните петнадесет години руският президент Владимир Путин ще бъде на официално посещение в Сърбия.

При това, както твърдят сръбските вестници, той ще докара със себе си тридесет съвременни танка Т-72 и модернизирани бронирани машини за пехотата, които ще бъдат подарък за сръбската армия, а още по-важно – и мощната система за противовъздушна отбрана „Панцир“, която ще бъде продадена на правителството в Белград по „преференциални“ цени.

Става дума за система за отбрана от самолети и крилати ракети, която разполага с 12 противовъздушни ракети и две автоматични оръдия и която може да стреля по четири цели едновременно, отстоящи на разстояние от 1,2 до 20 километра.

„Ще бъдем единствената страна в региона, която разполага с толкова мощно оръжие“, заяви сръбският военен експерт Мирослав Лазански.

След като получи тази техника, сръбската армия ще се окаже около 4 пъти по-мощна и добре въоръжена от българската. При това Сърбия не е в НАТО и ЕС, и уж се води “по-бедна”.

В същото време ние очакваме супер скъпа натовска техника, която не е ясно изобщо кога ще се появи.
За 1,5 млрд ще купим 8 самолета, а за още толкова ще купим 150 сухопътни “колесници”, които ще возят рейнджърите ни на заколение, ако се наложи.
Защото на Балканите от най-силна и непобедима армия, след 14 години в НАТО, вече само Македония можем да бием, и то евентуално…
ГН
Източник: gudelnews.com

Тази информация достига до Вас благодарение WARS.BG военният портал на България!


Loading...

Сайтът не носи отговорност за коментарите, който се публикуват от нашите читатели !Ние не разполагаме с ресурсите да проверява информацията, която достига до редакцията и не гарантираме за истинността ѝ, поради което, в края на всяка статия е посочен източникът ѝ, освен ако не е авторска. Възможно е тази статия да не е истина, както и всяка прилика с действителни лица и събития да е случайна.