Самолет със свръхкратко излитане и кацане ще полети в небето над Русия през 2022 година

Самолет със свръхкратко излитане и кацане ще полети в небето над Русия през 2022 година

Фондът за перспективни изследвания и компания “ПромСервис” подготвиха предварителен проект на самолет със свръхкратко излитане и кацане.

Обещаващата технология ще му позволява да излита и да каца на 50-метрови платформи, с препятствия до 15 метра.

Обхватът на полета ще бъде 1000 км. със скорост 250 км/ч (максимална скорост 315 км/ч), а теглото на полезния товар ще е до 500 килограма.

Пилотирането на самолета ще може да се извършва както от оператора, така и в автопилотен режим. Първият тестови полет е планиран за 2022 година.

Фондът за перспективни изследвания (ФПИ) е създаден през 2012 г. с амбицията да оказва съдействие за научни изследвания и развитие в областта на отбраната и сигурността на страната.

Дейността му се осъществява в няколко насоки: химико-биологична и медицинска, физико-техническа и информационна.

В края на 2015 г., в рамките на ФПИ, бе създаден Национален център за разработване на технологии и основни елементи на роботизирани техники.

Понастоящем фондът работи върху над 50 проекта, за които са открити над 40 лаборатории във водещи университети, научни институти и компании от сектора на отбранителната индустрия. / rbth.com

Тази информация достига до Вас благодарение WARS.BG военният портал на България!


Loading...

Сайтът не носи отговорност за коментарите, който се публикуват от нашите читатели !
Ние не разполагаме с ресурсите да проверява информацията, която достига до редакцията и не гарантираме за истинността ѝ, поради което, в края на всяка статия е посочен източникът ѝ, освен ако не е авторска. Възможно е тази статия да не е истина, както и всяка прилика с действителни лица и събития да е случайна.