Руснаците разработиха специална версия на “Корнет” за Въздушно-десантните войски

Руснаците разработиха специална версия на "Корнет" за Въздушно-десантните войски

Руснаците!
Противотанковата ракетна система е предназначена за Въздушно-десантните войски и значително ще увеличи огневата мощ на десантно-щурмовите и парашутно-десантните подразделения, отбелязаха от министерството на отбраната.

Най-новият противотанков ракетен комплекс (ПТРК) “Корнет-Д1”, предназначен за ВДВ, през тази година ще премине изпитания. Това съобщиха от военното ведомство, цитирани от ТАСС.

“През 2019 г. преди приемането на въоръжение във Въздушно-десантните войски ще преминат държавните изпитания на най-новия противотанков ракетен комплекс “Корнет-Д1”, предназначен за въоръжаване на артилерийските части и десантните подразделения.

Самоходният ПТРК е създаден на шаси от БМД-4М, десантируем чрез парашут, ще притежава уникални характеристики относно обсега и точността на стрелбата”, заявиха от ведомството.

“Изпитанията на новото оръжие, разработено в интересите на противотанковите подразделения на артилерията на ВДВ, ще преминат на няколко полигона на руското министерство на отбраната. Противотанковият комплекс ще стане една от първите сред най-новите високоточни разработки, създадени в интересите на артилерийските подразделения на ВДВ, която значително ще увеличи огневата мощ на десантно-щурмовите и парашутно-десантните подразделения”, добавиха от министерството.

Източник: bg.rbth.com

Тази информация достига до Вас благодарение WARS.BG военният портал на България!


Loading...

Сайтът не носи отговорност за коментарите, който се публикуват от нашите читатели !Ние не разполагаме с ресурсите да проверява информацията, която достига до редакцията и не гарантираме за истинността ѝ, поради което, в края на всяка статия е посочен източникът ѝ, освен ако не е авторска. Възможно е тази статия да не е истина, както и всяка прилика с действителни лица и събития да е случайна.