Руснаците знаят как да направят войниците “невидими”

Руснаците знаят как да направят войниците "невидими"
В оборудването на руските войници ще се включи камуфлажна униформа, която позволява на боеца да остане скрит от инфрачервения спектър, заяви главният дизайнер на Централния научен институт по прецизна механика Олег Фаустов.

“Това вече съществува, в момента в страната ни и в чужбина широко се използват тези материали, които се наричат материали с инфрачервено освобождаване.

Става въпрос за различен интензитет на отражение на светлинни вълни от определена дължина на различни елементи или петна от камуфлажна униформа”, каза конструкторът.

В резултат на това, както каза Фаустов, човешкият силует се вижда от устройствата за нощно виждане, сякаш е разбит на парчета и става по-малко забележим.

Доставката на серийно произведено оборудване “войник на бъдещето” от второ поколение “Ратник” започна миналата година.

Комплектът включва модерни стрелкови оръжия, ефективни защитни комплекси, средства за разузнаване и връзка, общо около десет различни системи. Той е предназначен за действия в различни климатични условия и по всяко време на деня.

В момента се разработва третото поколение бойно оборудване “Ратник-3”. Той ще включва каска с интегрирана система за управление, боен екзоскелет, обувки против мини и други елементи. / bg.rbth.com

Сайтът не носи отговорност за коментарите, който се публикуват от нашите читатели !
Ние не разполагаме с ресурсите да проверява информацията, която достига до редакцията и не гарантираме за истинността ѝ, поради което, в края на всяка статия е посочен източникът ѝ, освен ако не е авторска. Възможно е тази статия да не е истина, както и всяка прилика с действителни лица и събития да е случайна.