Руското военно министерство удължава службата на ракетите “Сатана”

Руското военно министерство удължава службата на ракетите "Сатана"
Мероприятията по увеличаването на срока за експлоатация ще засегнат и ракетните комплекси със стратегическо предназначение “Топол-М” и УР-100Н.

Търг за удължаване на службата на ядрените ракети “Сатана”, “Топол-М” и Ур-100Н обяви руското министерство на отбраната, предаде “Взгляд”. Информацията бе публикувана на портала за държавни поръчки.

“Изпълнение на мероприятията за удължаване на срока на експлоатация на ракетните комплекси със стратегическо предназначение 15П135, 15П118М, 15П155, 15П165” – това е обозначението в наименованието на поръчката.

Индексите 15П155 и 15П165 обозначават ракетните комплекси “Топол-М” в мобилна и шахтова версия, 15П118М – ракетните комплекси “Сатана”, а 15П135 – УР-100Н.

За проекта са отделени 938 млн. рубли, като се очаква съответните дейности да приключат до 10 ноември 2020 година. / bg.rbth.com

Тази информация достига до Вас благодарение WARS.BG военният портал на България!


Loading...

Сайтът не носи отговорност за коментарите, който се публикуват от нашите читатели !
Ние не разполагаме с ресурсите да проверява информацията, която достига до редакцията и не гарантираме за истинността ѝ, поради което, в края на всяка статия е посочен източникът ѝ, освен ако не е авторска. Възможно е тази статия да не е истина, както и всяка прилика с действителни лица и събития да е случайна.