Руски учени са помогнали да опровергаят теорията за структурата на американската Земя

Руски учени са помогнали да опровергаят теорията за структурата на американската Земя

Руски учени доказват :
РИА Новости Международният екип от учени от няколко европейски страни, включително Русия, опровергава теорията за формирането на магнитното поле на Земята, създаден по-рано от експерти от САЩ, от пресслужбата на руския Национален изследователски технологичен университет “MISA”.

През януари 2015 г., материали учени от САЩ, Роналд Коен и Peng Джан от Института Карнеги (Вашингтон) и Christian Houle от Rutgers University (Ню Джърси), публикувани в един от най-най-престижния научно списание Nature статия, която твърди, че теорията за формирането на магнитното поле планета, приети след 2012 г., е несъстоятелно. Техните изчисления, компютърни симулации, потвърждават класическата теория, според който източникът на магнитните полета на планетата е термична конвекция съществуващата в ядрото на Земята.

Учените: магнитното поле на Земята се появили почти от раждането на планетата
Резултатите от техните изчисления доказват, че топлопроводимостта на ядро на Земята не е толкова висока, колкото би трябвало от първите теоретични изчисления на тази функция през 2012. Публикуване на член Коен, Джан и Хоули предизвика голямо вълнение в научната общност и научни и популярни медии. В класическата теория на термична конвекция беше повторно приет като основа за обяснение на процесите на образуване на магнитното поле на Земята.

Руски учени

Екип от изследователи от Linköping University (Линкопинг, Швеция), Jožef Стефан институт (Любляна, Словения), NUST “MISA” и École Polytechnique (Париж, Франция), под ръководството на професор Игор Абрикосов откри грешка в изчисленията на американски учени, според прессъобщение на руснака университет.

“Изследователи от САЩ се съгласиха с аргументите на група от Абрикосов и се оттеглили статия им от списание Nature през април 2016 г. на класическата теория отново отрече … Сега учените отново ще се върнат към изчисленията на 2012 г., което показва, че термичната конвекция не може да генерира магнитно поле на Земята. Дебатът за топлинната историята на планетата все още е отворен “, – се казва в изявлението.

Източник: zahariada.blog.bg

Ние от wars.bg питаме трябва ли да вярваме на всичко, което ни казват от Америка и Русия дори ?

Как скоростта на светлината е най-бързата величина за скорост, а защо черните дупки засмукват светлината ?

Кой предвиди празните квадратчета в Менделеевата таблица? Дали времето, което отмерваме, е правилната величина за време или просто опит за ред в хаоса?

Хиляди са въпросите, които се пораждат в главите ни !


Loading...

Сайтът не носи отговорност за коментарите, който се публикуват от нашите читатели !
Ние не разполагаме с ресурсите да проверява информацията, която достига до редакцията и не гарантираме за истинността ѝ, поради което, в края на всяка статия е посочен източникът ѝ, освен ако не е авторска. Възможно е тази статия да не е истина, както и всяка прилика с действителни лица и събития да е случайна.