Руски Ту-142 прелетя на ниска височина над кораби на НАТО

Руски Ту-142 прелетя на ниска височина над кораби на НАТО

 

Руски самолет Ту-142 за борба с подводници е прелетял на ниска височина над кораби на страни от НАТО, взимащи участие в големите учения на Алианса под наслов “Trident Juncture 2018”, които се провеждат в Норвегия, Швеция и Финландия, съобщават руските медии.

Снимки на самолета “Александър Можайский”, направени от борда на флагманския кораб на Шести флот на САЩ USS Mount Whitney, са публикувани в “Туитър”.

View image on TwitterView image on Twitter

P_Deshayes

@P_Deshayes

Et soudain, un Tupolev au-dessus du navire-amiral de l’: la Russie s’invite dans les grandes manoeuvres (photos exclusives de @jnackstrand) http://u.afp.com/oKR3 

Ту-142 е турбовитлов самолет за борба с подводници, произведен през съветската епоха. В момента се използва от Тихоокеанския и Северния военноморски флот на Русия.

Руски Ту-160 летят над Норвежко море, докато НАТО провежда учения

Руски Ту-160 летят над Норвежко море, докато НАТО провежда учения

Всичко било в съответствие с международните правила

Ученията на НАТО Trident Juncture се провеждат в Норвегия от 25 октомври до 7 ноември. В тях участват около 50 000 войници от 30 страни. Тези маневри са най-големите за последните години близо до границите на Русия, както и най-големите от края на Студената война насам.

Генералният секретар на НАТО Йенс Столтенберг заяви, че ученията не са насочени конкретно срещу която и да е страна, но изпращат сигнал, че “НАТО е готова и способна да защити всички съюзници от всякаква заплаха“.

Източник: news.bg

Тази информация достига до Вас благодарение WARS.BG военният портал на България!

 


Loading...

Сайтът не носи отговорност за коментарите, който се публикуват от нашите читатели !Ние не разполагаме с ресурсите да проверява информацията, която достига до редакцията и не гарантираме за истинността ѝ, поради което, в края на всяка статия е посочен източникът ѝ, освен ако не е авторска. Възможно е тази статия да не е истина, както и всяка прилика с действителни лица и събития да е случайна.