Руски Су-27 води яки боеве с американски F-16 в Невада

Руски Су-27 води яки боеве с американски F-16 в Невада
В раздела „Новини” на авиационното списание Air Forces Monthly за януари е публикувана фотография на изтребителя Су-27 под заглавие „Flanker dogfighting with F-16 over Groom Lake”.

Както съобщава авторът на снимката и текста към нея Фил Дрейк, фотографията е направена от голямо разстояние на 8 ноември.

На нея ясно се вижда изтребител Су-27, провеждащ въздушни маневрирания с изтребител F-16 над Тикабу Велли, намиращ се на 32 км източно от Грум Лейк, щат Невада. Самолетът се намирал на височина над 6000 м.

Появиха се съобщения, че самолетът принадлежи на частен авиационен контрактор на компанията Tac-Air. Тя обаче има само двуместен вариант на Су-27УБ, а на снимката се вижда едноместен самолет. Според автора това е един от двата самолета, получени от Беларус през 1996г.

Според БЛИЦ, най-вероятният източник на този Су-27 е Украйна. Оттам в САЩ са доставени три самолета Су-27 (два учебнобойни Су-27УБ, доставени през 2008-2009 г. на цена по 3,6 млн. долара за брой, и един Су-27П за 5,055 млн. долара. Последният Су-27П е попаднал в САЩ по извънредно сложна схема през Великобритания през 2001 г.
Превод и редакция: БЛИЦ


Loading...

Сайтът не носи отговорност за коментарите, който се публикуват от нашите читатели !Ние не разполагаме с ресурсите да проверява информацията, която достига до редакцията и не гарантираме за истинността ѝ, поради което, в края на всяка статия е посочен източникът ѝ, освен ако не е авторска. Възможно е тази статия да не е истина, както и всяка прилика с действителни лица и събития да е случайна.