Руски бойни вертолети влязоха в световна топ-листа

Руски бойни вертолети влязоха в световна топ-листа
Разузнавателно-ударният вертолет Ка-52 „Алигатор” влезе в тройката на най-бързите вертолети в света.

В топ-рейтинга, съставен от шведското издание Expressen попаднали също ударният Ми-28Н „Нощен ловец”, транспортно-бойният Ми-35 и тежкият многоцелеви военнотранспортен вертолет Ми-26.

Максималната скорост на Ка-52 е 350 км/час. Освен с бързина, „Алигатор” се отличава с ненадмината маневреност, тъй като съосната схема на двата винта позволява на машината да изпълнява фигури, недостъпни за други въздушни апарати. „Алигатор” може да лети назад и странично със скорост до 100 км:час.

Рейтингът е оглавен от експерименталния хибриден Eurocopter, при който на петлопатния носещ винт помагат теглещите витла в края на крилото. През 2013 г. този Eurocopter установи нов рекорд за скорост от 472 км/час.

За сравнение в Русия летяща лаборатория на базата на Ми-24 се ускори до 405 км/час.
Превод и редакция: БЛИЦ


Loading...

Сайтът не носи отговорност за коментарите, който се публикуват от нашите читатели !
Ние не разполагаме с ресурсите да проверява информацията, която достига до редакцията и не гарантираме за истинността ѝ, поради което, в края на всяка статия е посочен източникът ѝ, освен ако не е авторска. Възможно е тази статия да не е истина, както и всяка прилика с действителни лица и събития да е случайна.