Руският танк Т-90 издържа пряко попадение от американската ракета TOW-2

Руският танк Т-90 издържа пряко попадение от американската ракета TOW-2

Нивото на защита е по-високо от очакванията, твърдят производителите от „Уралвагонзавод”
Изпитанията на руския танк Т-90 са показали, че той е в състояние да издържи попадение на американската противотанкова ракети TOW-2, заяви един от шефовете на завода-производител „Уралвагонзавод”, цитиран от mk.ru.
Според експертите на завода, нивото на защита на танка е по-високо от очакванията и това вече е доказано от участието на бойната машина в боеве в Сирия.

В интернет е качено и видео, на което се вижда, че ракетата удря танка, но въпреки това екипажа му остава жив, а на машината нанесените вреди са малко.

Това се е случило, защото е сработила системата за динамична защита и ракетата на практика отскача от кулата на танка, след което екипажът е успял да напусне бойната машина невредим.

Т-90

Източник: blitz.bg


Loading...

Сайтът не носи отговорност за коментарите, който се публикуват от нашите читатели !
Ние не разполагаме с ресурсите да проверява информацията, която достига до редакцията и не гарантираме за истинността ѝ, поради което, в края на всяка статия е посочен източникът ѝ, освен ако не е авторска. Възможно е тази статия да не е истина, както и всяка прилика с действителни лица и събития да е случайна.