Руският военнопромишлен комплекс ще превърне всичките си снаряди в “умни” оръжия

Руският военнопромишлен комплекс ще превърне всичките си снаряди в "умни" оръжия

Руският военнопромишлен комплекс работи интензивно над програма за радикално подобряване на артилерийските боеприпаси, което ще обхване на практика всички артилерийски снаряди и ракети. Конструкторите са овладели технологията за пълно интегриране на лазерни бойни самонасочващи се глави за неуправляемите артилерийски снаряди. Разработват се високоточни такива от 57-мм калибър – без аналог в света.

В Русия се създава високоточен управляем артилерийски снаряд от 57-мм калибър, който няма аналог в света, заяви управляващият директор на предприятието-разработчик на боеприпаса КБ “Точмаш Нуделман” Валерий Макеев.

“Развиваме направлението с високоточни управляеми артилерийски боеприпаси, работим над създаването на перспективен безаналогов в света 57-мм управляем артилерийски снаряд”, заяви Макеев, цитиран от “Взгляд“.

По негови думи към днешния ден е поставена задачата за усъвършенстването на ефективността на неуправляемите ракети. За тези цели в Русия се създават специални блокове за управление. Те ще се използват към вече съществуващите неуправляеми ракети, от които за последните години са произведени стотици хиляди.

Освен това Макеев сподели, че се разработват способи за установяването на неуправляемата ракета в блок с полуактивна лазерна самонасочваща се глава. Главно достижение ще бъдат ниските финансови и времеви разходи.

Източник: bg.rbth.com

Тази информация достига до Вас благодарение WARS.BG военният портал на България!


Loading...

Сайтът не носи отговорност за коментарите, който се публикуват от нашите читатели !

loading...


Ние не разполагаме с ресурсите да проверява информацията, която достига до редакцията и не гарантираме за истинността ѝ, поради което, в края на всяка статия е посочен източникът ѝ, освен ако не е авторска. Възможно е тази статия да не е истина, както и всяка прилика с действителни лица и събития да е случайна.