Руските танкове са „Терминатори” на новата ера +ВИДЕО

Руските танкове са „Терминатори” на новата ера +ВИДЕО

Той трябва да се способен да се защитава сам и да нанася удари по противника!
Авторитетното американско издание The National Interest определи в своя статия руските машини за огнева подкрепа „Терминатор” като „танковете на новата ера”, като предположи, че подобни оръжие в бъдеще може да замени на бойното поле класическите танкове.

Авторът на текста Дейв Маджумдар пише, позовавайки се на директора на Центъра за анализи на стратегиите и технологиите Руслан Пухов, че украинският конфликт, както никой друг, е показал уязвимостта на танковете. Средствата за динамична, така и за пасивна защита, не осигуряват пълна безопасност.

„Дори да имате отлична защита – активна и пасивна. В един случай тя ще ви защити от един удар, в друг случай – от два, но вие ще получите още пет, и край. Затова е хубаво да имаме под ръка нещо като танк 2.0”, заяви Пухов пред американската медия.

При това танкът 2.0 Пухов нарича дори не „Арматата”, която по конструкция е близка до традиционните танкове, а машините за огнева подкрепа.

Руските танкове В Русия прототип на такава система е „Терминатор”. Той е способен да се защитава от въоръженията на пехотата и сам да поразява бойни мишени на противника.

На базата на Т-72 вече са създадени „Терминатор-1” и „Терминатор-2”. В обозримо бъдеще ще се появи версия и на базата на „Армата”.


Loading...


Източник:blitz.bg

loading...

Ние не разполагаме с ресурсите да проверява информацията, която достига до редакцията и не гарантираме за истинността ѝ, поради което, в края на всяка статия е посочен източникът ѝ, освен ако не е авторска. Възможно е тази статия да не е истина, както и всяка прилика с действителни лица и събития да е случайна.