Руските специални сили предприемат нови методи за бойно-тактическо обучение

Руските специални сили предприемат нови методи за бойно-тактическо обучение

Основни задачи в подготовката на военнослужещи по новата методика е адаптацията към условията на глобално прилагане на цифрови технологии във военните конфликти.

Дейностите по бойната подготовка по новата методика започнаха на Тоцкия полигон в Оренбургска област и ще продължат до 4 юли.

В тях участие ще вземат около 400 разузнавачи. Основната задача на практическите тренировки е адаптацията на военнослужещите към условията на глобално прилагане на цифрови технологии във военните конфликти.

Разузнавачите се учат да се крият от уредите за дистанционно наблюдение и средствата за спътников мониторинг, да противодействат на геопространственото разузнаване, да използват персонални цифрови средства и безпилотни летателни апарати, ефективно да се събират, да анализират и оценяват информацията по метода краудсорсинг.

По-рано командващият на 2-ра общовойскова армия генерал-майор Рустам Мурадов изрази необходимостта от провеждане на учения с отработването на различни тактически и управленчески методи, основани на опита, придобит от бойните действия в Сирия. / bg.rbth.com


Loading...

Тази информация достига до Вас благодарение WARS.BGвоенният портал на България!

loading...

Ние не разполагаме с ресурсите да проверява информацията, която достига до редакцията и не гарантираме за истинността ѝ, поради което, в края на всяка статия е посочен източникът ѝ, освен ако не е авторска. Възможно е тази статия да не е истина, както и всяка прилика с действителни лица и събития да е случайна.