Руските конструктори усвоиха технология, която ще позволи на хеликоптерите да летят с 600 км/ч

Руските конструктори усвоиха технология, която ще позволи на хеликоптерите да летят с 600 км/ч
Руските конструктори разработиха технология, позволяваща на бойните хеликоптери да развиват скорост от 600 км/ч. Изобретението вече е патентовано, съобщи “Российская газета“.

Докторът по технически науки и академик от РАН Сергей Михеев отбеляза, че перспективните скоростни вертолети на САЩ са проектирани за скорост до 480-550 км/ч.

“Мога да кажа, че успях да открия решение, патентовах го, бойният вертолет да може да лети със скорост от над 600 км/ч”, заяви пред ТАСС Сергей Михеев по време на авиосалона МАКС 2019.

Заместник-главният директор на “Вертолеты России” по продажбите на военна вертолетна техника Владислав Савельов по-рано съобщи, че вече е формиран обликът на перспективния скоростен вертолет.

Машината ще се създава по класическата схема за разположение на витлата, която най-добре съответства на техническите поръчки на руското министерство на отбраната. / bg.rbth.com

Тази информация достига до Вас благодарение WARS.BG – Военен портал на България!


Loading...

Сайтът не носи отговорност за коментарите, който се публикуват от нашите читатели !Ние не разполагаме с ресурсите да проверява информацията, която достига до редакцията и не гарантираме за истинността ѝ, поради което, в края на всяка статия е посочен източникът ѝ, освен ако не е авторска. Възможно е тази статия да не е истина, както и всяка прилика с действителни лица и събития да е случайна.