Руските ЗРК “Бук” пазят небето и над други държави

Руските ЗРК "Бук" пазят небето и над други държави
На състоялите се неотдавна мащабни учения на Въоръжените сили на Алжир бяха задействани зенитните ракетни комплекси “Бук-М2Э” руско производство.

Разчетите на противовъздушната отбрана успешно унищожиха идентифицираните цели, които симулираха средствата за въздушни атаки на врага.

Тези маневри бяха първата публична демонстрация на комплексите на учебни полигони.

“Бук-М2Э” е високоефективно оръжие, съдейки по опита от бойните действия в Сирия, където те сваляха крилати и балистични ракети.

Що се касае до самолетите, тях “Бук-М2Э” може да сваля на разстояние от 45 км и на височина до 25 км – с успеваемост от 95%.

Тези ЗРК са изработени на колесно шаси от МЗКТ. Ярославският дизелов двигател с турбокомпресорна мощност от 420 к. с. дава възможност на машината да развива скорост от 80 км/час.

Резервоарът е достатъчен за изминаването на до 1000 км. Комплексът тежи 22 тона, а товароподемността му е 12 тона.

Шасито без проблем издържа при температури над 50 градуса по Целзий.

По мнението на военните експерти ЗРК от този вид набира все по-голяма популярност на международните оръжейни пазари и е много вероятно притежатели на “Бук” да станат и други държави, които искат да защитят въздушните си граници. / bg.rbth.com


Loading...

Сайтът не носи отговорност за коментарите, който се публикуват от нашите читатели !
Ние не разполагаме с ресурсите да проверява информацията, която достига до редакцията и не гарантираме за истинността ѝ, поради което, в края на всяка статия е посочен източникът ѝ, освен ако не е авторска. Възможно е тази статия да не е истина, както и всяка прилика с действителни лица и събития да е случайна.