Руските десантчици ще се сдобият с нови комплекси “Птицелов” до 2022 година

Руските десантчици ще се сдобият с нови комплекси "Птицелов" до 2022 година
Въздушно-десантните войски на Русия ще получат съвременен авиодесантируем зенитен ракетен комплекс “Птицелов” до 2022 година, съобщи командващият ВДВ генерал-полковник Андрей Сердюков.

В момента се разработва конструкторската документация и се определя облика на комплекса.

Новият комплекс ще бъде създаден на базата на бойната десантна машина БМД-4М. Това е зенитна ракетна система без оръдейно въоръжение.

Комплексът може да бъде доставян чрез военнотранспортни самолети и десантиран чрез парашутни системи.

И, както казват авторите на проекта, “Птицелов” ще бъде по-ефективен комплекс за противовъздушна отбрана, спрямо стоящите на въоръжение в руските ВДВ към момента.

Генерал-полковник Андеей Сердюков добави, че новият авиодесантируем зенитен ракетен комплекс ще бъде доставен на батареите на въздушно-десантните и десантно-щурмовите дивизии на ВДВ. И не само. “Птицелов” ще може да бъде използван и от представители на други видове и родове войски. / bg.rbth.com

Не пропускайте да видите и какви оръжия ще получат руските ВДВ през идните години!


Loading...

Сайтът не носи отговорност за коментарите, който се публикуват от нашите читатели !
Ние не разполагаме с ресурсите да проверява информацията, която достига до редакцията и не гарантираме за истинността ѝ, поради което, в края на всяка статия е посочен източникът ѝ, освен ако не е авторска. Възможно е тази статия да не е истина, както и всяка прилика с действителни лица и събития да е случайна.