Руските ВКС съсипали снабдяването на терористите и те бедстват за лекарства и боеприпаси

Руските ВКС съсипали снабдяването на терористите и те бедстват за лекарства и боеприпаси
В последно време ситуацията в Сирия не се формира по най-благоприятния начин за противниците на правителството

Кореспондент на „Русская весна” се срещнал с офицер от сирийското разузнаване, който му разказал любопитни детайли за недоволството на редовите екстремисти от техните командири и за честите случаи на дезертьорство, породени главно от сринатата система за снабдяване.

Руската и сирийската авиации успели да унищожат голяма част от складовата система и да нарушат линиите за снабдяване от съседните държави, което изострило ситуацията с оръжията и боеприпасите. Не рядко по тази причина терористите напускали позициите си.

Още по-остър станал проблемът с лекарствата, след като държавите-спонсори намалили финансирането на „опозицията”.

„В много отряди привършили дори елементарните медикаменти. Специалисти за извършване на хирургически операции на бойното поле имат само най-силните групировки. Хирургическата помощ обаче не е достъпна за всички членове на бандитските формирования” – разказал разузнавачът.

В „болниците” на джихадистите се прави истинска селекция относно кой трябва да бъде спасен, а кой да лежи и да чака смъртта си.

Сред редовите бандити расте убеждението, че в случай на раняване няма да получат медицинска помощ. Затова те отказват да отиват в бой, пазят се от раняване или просто дезертират.

„Поради тази причина правителството планира да оказва безвъзмездна високо квалифицирана медицинска помощ на всички нуждаещи се терористи, които доброволно сложат оръжие и напуснат редовете на бандитите” – обобщил разузнавачът.
Източник: blitz.bg


Loading...

Сайтът не носи отговорност за коментарите, който се публикуват от нашите читатели !Ние не разполагаме с ресурсите да проверява информацията, която достига до редакцията и не гарантираме за истинността ѝ, поради което, в края на всяка статия е посочен източникът ѝ, освен ако не е авторска. Възможно е тази статия да не е истина, както и всяка прилика с действителни лица и събития да е случайна.