Руската армия ще се сдобие със супер ефективна система за ремонт на въоръжение и военно оборудване

Руската армия ще се сдобие със супер ефективна система за ремонт на въоръжение и военно оборудване
Най-новият тренажор на машиностроителната компания “Проект-техника” драстично ще съкрати времето за ремонт и модернизация на оръжия и бойна техника, като ще спомогне и за подобряване на качественото изпълнение на най-сложните технически операции

Корпорацията “Проект-техника” създаде симулатор, с чиято помощ специалисти ще могат да се обучават да ремонтират въоръжение във виртуална реалност, съобщиха от информационната служба на корпорацията, цитирани от РИА “Новости”.

“Инженерните познания, вложени от корпорация “Проект-техника” в областта на техническата сигурност и ремонта на оръжия, са интегрирани в новата 3D технология с елементи на виртуална реалност.

С нейна помощ е изграден симулатор от ново поколение, насочен към обучението на хора, специализирани в ремонта на оръжия и военна техника. Всичко това ще гарантира увеличаване на техническия капацитет и качеството на специалистите на тези позиции”, заявиха от компанията.

Те отбелязаха, че новото поколение тренажори създават ситуации в реално време, които са възможно най-близки до действителността. “Резултатът от всичко това е, че специалистът, който работи на този тренажор, получава практически опит на високо ниво за минимално време, благодарение на така наречената “тактилна памет” (учене чрез докосване). Реалистичността на околната среда, която този симулатор създава, е изключително висока, а обектът на техническа операция (модели оръжия или бойна техника) е представен в детайли”, посочиха от корпорацията.

Директорът на IT сектора в “Проект-техника” Татяна Мосендз каза, че инженерите от корпорацията са разработили собствена технология за създаване на виртуални тренажори, насочени към сложни технологични професии.

“В основата на тази технология се намира база данни, включваща практически всички технически операции, които обхващат ремонта на оръжия и военна техника. Въз основа на детайлната експлоатационна и ремонтна документация, която получихме от главния ремонтен завод, нашите инженери разработиха виртуална програма с огромен брой различни сценарии.

Основните задачи на тези сценарии са по един лесен и бърз начин да се овладеят най-сложните технически операции, пред които са изправени специалистите от сектора, както и да се повишат техните умения. В процеса на разработка на тези сценарии освен инженери участваха и графични дизайнери, които създадоха максимално реалистична картина – изключително важен елемент в този случай”, каза тя. / bg.rbth.com

Тази информация достига до Вас благодарение WARS.BG военният портал на България!


Loading...

Сайтът не носи отговорност за коментарите, който се публикуват от нашите читатели !Ние не разполагаме с ресурсите да проверява информацията, която достига до редакцията и не гарантираме за истинността ѝ, поради което, в края на всяка статия е посочен източникът ѝ, освен ако не е авторска. Възможно е тази статия да не е истина, както и всяка прилика с действителни лица и събития да е случайна.