Руската армия скоро ще се сдобие със системи “Панцир-СМ”

Руската армия планира в близко бъдеще да се сдобие с модернизирана версия на зенитния ракетно-оръдеен комплекс “Панцир-СМ”.

Тази версия на системата ще се отличава с ракети с на практика два пъти по-голям обхват спрямо версията “Панцир-С1”, която в момента е в редиците на руската армия.

Работата по новия “Панцир-СМ” ще бъде завършена до 2018 г., съобщи заместник-министърът на отбраната на Русия Юрий Борисов, цитиран от РИА “Новости”.

Смята се, че новият комплекс ще може да унищожава летящи цели на разстояние до 40 км, което го поставя в категорията със среден обсег на действие. Освен това “Панцир-СМ” бъде снабден нов радар, с чиято помощ ще “вижда” обекти на разстояние до 75 км.

Този комплекс се появи в руската армия през 2008 г., а последната му модернизация, обозначена като “Панцир-С2”, е известна с изключително краткото си време за реакция.

Процесът по засичане и стреляне по целта отнема няколко секунди, а времето между изстрелванията на две ракети е едва 1,5 сек. С тези свои параметри “Панцир-С2” няма конкурент в света. / rbth.com


Loading...

Сайтът не носи отговорност за коментарите, който се публикуват от нашите читатели !

loading...Ние не разполагаме с ресурсите да проверява информацията, която достига до редакцията и не гарантираме за истинността ѝ, поради което, в края на всяка статия е посочен източникът ѝ, освен ако не е авторска. Възможно е тази статия да не е истина, както и всяка прилика с действителни лица и събития да е случайна.