Руската армия се сдобива с голям лазерен полигон за ученията на сухопътните си войски

Руската армия се сдобива с голям лазерен полигон за ученията на сухопътните си войски
Руското министерство на отбраната планира да разгърне комплекс от средства за лазерна имитация на стрелба и поразяване за специализиран полигон за бойна подготовка.

Съответният договор за разработката вече е подписан, съобщава ТАСС, като се позовава на източник от военнопромишения комплекс.

Система “Стретта” ще подсигури едновременната подготовка на две бригади на полигона. При това ще се използват лазерни симулатори на стрелба. Договорът предвижда провеждане на опитно-конструкторски работи.

Търгът за разработката на “Стретта” беше поместен на сайта за държавни обществени поръчки това лято. Началната (максимална) цена на договора беше 756,4 млн. рубли (10,7 млн. евро), но не се уточнява коя ще бъде компанията-изпълнител. Работите трябва да приключат през есента на 2021 година.

Лазерни симулатори на стрелба ще има за всички видове стрелково оръжие, бронетехника, миномети и гранатомети, стоящи на въоръжение в руската армия.

Освен симулаторите ще бъде разработено и програмно подсигуряване, анализиращи действията и грешките на военнослужещите по време на тренировки, пояснява “Российская газета”. / bg.rbth.com

Тази информация достига до Вас благодарение WARS.BG – Военен портал на България!


Loading...

Сайтът не носи отговорност за коментарите, който се публикуват от нашите читатели !Ние не разполагаме с ресурсите да проверява информацията, която достига до редакцията и не гарантираме за истинността ѝ, поради което, в края на всяка статия е посочен източникът ѝ, освен ако не е авторска. Възможно е тази статия да не е истина, както и всяка прилика с действителни лица и събития да е случайна.