Руската армия не се отказва от системата С-300: във Воронежката област пристигнаха С-300 “Фаворит”

Руската армия не се отказва от системата С-300: във Воронежката област пристигнаха С-300 "Фаворит"
Силите за противовъздушна отбрана на Западния военен окръг (ЗВО) получиха дълбоко модернизиран дивизион зенитно-ракетни системи (ЗРС) С-300, съобщиха от пресслужбата на окръга.

“Разчетите на дивизиона на ЗРС С-300 ПМ-2 “Фаворит” пристигнаха в пункта на постоянна дислокация във Воронежката област и пристъпиха към приемане на въоръжение”, се казва в съобщението.

Както бе уточнено от пресслужбата, “заводските подобрения се отнасят до пункта за управление, както и до бойните ракети”, предаде ТАСС.

Очаква се комплексът да застъпи на бойно дежурство през октомври 2019 година. Той ще защитава държавни обекти от масирани атаки на самолети, крилати и балистични ракети, както и други средства за въздушно нападение.

Обновената зенитно-ракетна система ще може да поразява балистични цели на разстояние до 40 км, както и аеродинамични цели в обсег до 200 км.

Зенитно-ракетните системи С-300 “Фаворит” са предназначени за отбрана на големи промишлени и административни обекти, военни бази и контролни центрове срещу атаки на вражески средства за въздушно-космическо нападение. / bg.rbth.com

Тази информация достига до Вас благодарение WARS.BG – Военен портал на България!


Loading...

Сайтът не носи отговорност за коментарите, който се публикуват от нашите читатели !Ние не разполагаме с ресурсите да проверява информацията, която достига до редакцията и не гарантираме за истинността ѝ, поради което, в края на всяка статия е посочен източникът ѝ, освен ако не е авторска. Възможно е тази статия да не е истина, както и всяка прилика с действителни лица и събития да е случайна.