Руската армия е получила рекорден брой ракети за ТОС-1А “Солнцепек”

Руската армия е получила рекорден брой ракети за ТОС-1А "Солнцепек"
НПО “Сплав”, която стана част от концерна “Техмаш”, през 2017 г., е увеличила доставките на специални ракети за ТОС-1А “Солнцепек” 8,6 пъти.

През 2018 г. се планира продукцията да бъде увеличена още повече, като постепенно бъдат разширени перспективните типове муниции, предназначени за цялата гама артилерийски ракетни системи на служба в руската армия.

През 2017 г. НПО “Сплав” е увеличила доставките си за руското министерство на отбраната с 80% спрямо 2016 година. Това се отнася предимно за боеприпасите за тежкия огнемет ТОС-1А “Солнцепек”, чиито доставки са увеличени 8,6 пъти.

ТОС-1А “Солнцепек” е модернизирана версия на тежкия огнемет ТОС-1 “Буратино”, предназначена за огнева поддръжка на пехотата. Особено ефективен е в планински местности: като се отразяват в скалите, взривните вълни се припокриват и усилват взаимно.

“Сплав” ще увеличи и бъдещия си производствен асортимент, като още от 2019 г. започва серийното производство на ракети с увеличен обсег за най-новата многофункционална реактивна система за залпов огън 9К515 “Торнадо-С”.

Военните експерти предполагат, че новата РСЗО ще е с по-добра далекобойност от “Торнадо-С”, чиито 300-мм реактивни снаряди летят на разстояние до 90 км. В зависимост от типа си новите ракети за комплекса са проектирани да изминават разстояния между 120 и 200 км.

Концернът “Техмаш” е част от руската държавна корпорация “Ростех”. Той произвежда боеприпаси за основните бойни танкове, превозните средства на пехотата, установките “Ураган” и “Смерч”, както и артилерийските системи на кораби, самолети, хеликоптери и други. / rbth.com

А какво ще кажете за това ВИДЕО, което показва огневата мощ на всички руски системи за ПВО?

Сайтът не носи отговорност за коментарите, който се публикуват от нашите читатели !
Ние не разполагаме с ресурсите да проверява информацията, която достига до редакцията и не гарантираме за истинността ѝ, поради което, в края на всяка статия е посочен източникът ѝ, освен ако не е авторска. Възможно е тази статия да не е истина, както и всяка прилика с действителни лица и събития да е случайна.