Русия успешно тества далекобойни ракети за системата С-400, които могат да поразяват цели в Космоса

Русия успешно тества далекобойни ракети за системата С-400, които могат да поразяват цели в Космоса
Държавните тестове на далекобойната ракета 40Н6E, предназначена за противовъздушните системи С-400, са успешно завършени, каза източник от руския военнопромишлен комплекс, цитиран в медиите.

Източникът твърди, че след проведената стрелба на полигон “Капустин Яр” междуведомствената комисия e признала тестовете за успешно проведени. Ракетата може да влезе на въоръжение в руската армия до края на годината.

Министерството на отбраната на Русия заяви през април миналата година, че системите С-400 ще се сдобият с ракети, които да могат да поразяват цели в близкия Космос.

Концернът “Алмаз-Антей” съобщи през ноември 2013 г., че е завършена разработката на ракетите 40Н6E, предназначени за унищожаване на най-сложните и най-важните цели на разстояние до 400 километра.

Смята се, че с ракетите 40Н6E ще бъде оборудвана и системата С-500. / rbth.com

Тази информация достига до Вас благодарение WARS.BG военният портал на България!


Loading...

Сайтът не носи отговорност за коментарите, който се публикуват от нашите читатели !Ние не разполагаме с ресурсите да проверява информацията, която достига до редакцията и не гарантираме за истинността ѝ, поради което, в края на всяка статия е посочен източникът ѝ, освен ако не е авторска. Възможно е тази статия да не е истина, както и всяка прилика с действителни лица и събития да е случайна.