Русия разполага войски в Беларус

Русия разполага войски в Беларус
Русия разполага войски в Беларус

Ефектът на доминото: Русия разполага войски в Беларус
Заради желанието на Полша да създаде постоянна американска база в страната, Беларус се обръща към Русия.

Президентът Александър Лукашенко изрази готовността си да разположи руски войски в отговор на евентуалната американска база, пише руското издание „Взгляд“.

Лукашенко дълго време се противопоставяше на разполагането на руски сили в страната, но желанието на Полша да приеме американски военнослужещи може да промени решението му.
Лукашенко е призовал Варшава да не предприема тази стъпка, защото в противен случай „с руснаците ще сме длъжни да отговорим“, посочва изданието.

Военният експерт Антон Лавров коментира, че изявлението на беларуския президент е интересно, защото Беларус съвсем активно се противопостави на разполагането на руски военни на нейна територия. Забелязва се промяна в позицията на Минск.

Разгръщането на американската военна база в Полша неизбежно ще предизвика реакция на Руската федерация и тя няма да чака.
Руското министерство на външните работи предупреди, че създаването на американска военна база в Полша ще изисква военнотехнически предпазни мерки от страна на Москва.

Американски военни експерти също предупредиха Вашингтон срещу подобни стъпки, което може да доведе до влошаване на конфронтацията между Руската федерация и Съединените щати.

Източник: onovini.com

Тази информация достига до Вас благодарение WARS.BG военният портал на България!

 


Loading...

Сайтът не носи отговорност за коментарите, който се публикуват от нашите читатели !
Ние не разполагаме с ресурсите да проверява информацията, която достига до редакцията и не гарантираме за истинността ѝ, поради което, в края на всяка статия е посочен източникът ѝ, освен ако не е авторска. Възможно е тази статия да не е истина, както и всяка прилика с действителни лица и събития да е случайна.