Русия почва да доставя зенитни ракетни системи С-400 и на Саудитска Арабия

Русия почва да доставя зенитни ракетни системи С-400 и на Саудитска Арабия


Русия и Саудитска Арабия са подписали всички необходими документи за доставката на руски зенитни ракетни системи С-400 на арабското кралство, съобщава в интервю за в. “Комерсант“ помощникът на президента на Русия по военно-техническото сътрудничество Владимир Кожин, цитиран от ТАСС.
Със Саудитска Арабия се обсъждат и други споразумения — например за доставки на руско стрелково оръжие и за организиране на производството му в страната.

Понастоящем зенитните ракетни системи С-400 “Триумф“ са на въоръжение само в Русия, но редица чужди държави проявяват интерес да ги закупят. Преговори се водят, например, с Турция.
Москва обсъжда с Египет възможностите за доставки на допълнително руско военно оборудване за египетските бойни кораби от типа “Мистрал“.

“Продължава активната работа по “Мистрал“-ите с оглед тяхното дооборудване с оръжейни системи и със системи за управление. Ние имаме преимущество пред онези, които също искат да получат тези поръчки, и се надяваме, че египетските колеги ще оценят това. Преговорите още не са завършили, но през 2018 г. всичко ще се изясни“, казва помощникът на руския президент.
Кожин добавя, че продължава и работата по подготовка на сделка за доставка на Египет на хеликоптери Ка-52К “Катран“ за същите “Мистрал“-и.

Хеликоптероносачите от типа “Мистрал“ могат да превозват до 16 тежки хеликоптера или 32 леки, а също до 900 войници с бронирана техника и десантни катери.
Източник: armymedia.bg


Loading...

Сайтът не носи отговорност за коментарите, който се публикуват от нашите читатели !Ние не разполагаме с ресурсите да проверява информацията, която достига до редакцията и не гарантираме за истинността ѝ, поради което, в края на всяка статия е посочен източникът ѝ, освен ако не е авторска. Възможно е тази статия да не е истина, както и всяка прилика с действителни лица и събития да е случайна.