Русия показа противодиверсионни катери+ ВИДЕО

Русия показа противодиверсионни катери+ ВИДЕО


Русия отбеляза за вчера Деня на Военноморския флот (ВМФ) с паради, като най-големият бе в Санкт Петербург, където присъства президентът Владимир Путин, предаде ТАСС.

Парадът по река Нева бе открит от противодиверсионни катери, издигнали руското знаме, флага на въоръжените сили и Андреевския флаг (руския военноморски флаг – бел. ред.).
След тях се появи десантният катер Д-67 с копие на лодката на Петър Първи на борда.

Сред корабите, преминали по Нева в празничен строй, за първи път беше и безекипажен роботизиран катер, базиран на миночистача от ново поколение по проекта 12700 „Александър Обухов“. Той е част от състава на корабите миночистачи.
Парадът приключи с участието на авиацията на ВМФ на Русия. Начело на въздушния парад за първи път се появи и разузнавателния хеликоптер Ка-31Р.

В парада в Санкт Петербург участваха 4000 военни и 39 бойни кораби и плавателни съдове.
Руският президент Владимир Путин отбеляза приноса на флота в борбата с тероризма и осигуряване на стратегическия паритет. В речта си на военноморския парад той изтъкна, че всекидневно интересите на Русия в световните океани се защитават от десетки кораби и подводници.

“Ние имаме право да се гордеем с нашия военноморски флот, с нашите военни, които имат най-висока степен на подготовка. Те разполагат и с най-добрите стратегии, тактически и оперативни възможности”.

Източник: budnaera.com

Тази информация достига до Вас благодарение WARS.BG военният портал на България!

Сайтът не носи отговорност за коментарите, който се публикуват от нашите читатели !