Русия зове

Русия зове

Русия!
Министерството на отбраната на Руската Федерация призовава световната общност да повлияе на САЩ по въпроса “Ер-Рукбана”

Брифинг 16 ноември 2018 г. от 11.00 ч. Министерството на Отбраната на РФ. Днес на съвместно заседание на междуведомствените щабове на Русия и Сирия за връщане на бежанци на територията на Сирийската Арабска Република под ръководството на генерал-полковник Мизинцев М. Д. и Полковник Тарасов Ю.В. с пряка връзка от Женева обсъдиха в рамките на работна международна група за подкрепа на Сирия, в състава на която влизат представители на 23 държави и четири международни организации, събирайки се всяка седмица, провеждат срещи на целевите групи по прекратяване на огъня и хуманитарна помощ в Сирия. В хода на конферентните връзки днес с Женева бе обсъдена един от най-належащите проблеми. Положението в лагера за бежанци “Рукбан” намиращ се в Сирия на контролираната територия от САЩ. предава Борис Анзов от „Медия Мост България” от руското Министерство на Отбраната.

Общият брой на временно преместени лица в лагера, е около 50 хиляди човека, от които 6 хиляди – екстремисти контролирани от САЩ групировка “Магвир Eс-Саура”. В лагера за бежанци липсва сертифициран и квалифициран персонал, което довежда до катастрофално положение в областта на здравеопазването.

Общо на територията на “Рукбана” действат 5 платени частни медицински учреждения с изключително високи и непосилни цени за обикновените бежанци. Съществували 40 така наречени “аптеки”, с възпрепятстващо високи цени. Безплатна медицинска помощ се оказва само в клиниката на ООН на територията на Йордания, попадането там е изключително трудно, тъй като бежанците от лагера, се намират в подконтролната на САЩ бунтовническа организация “Магвир Ес-Саура” могат само да напуснат лагера за пари с условие за обратно връщане. Условия за живот на територията на лагера “Рукбан” са крайно ужасяващи. Нямало вода и ток, изкопни ями в домовете служащи за тоалетни, които не се почистват, не се осъществява извозване на отпадъци.

Остро стоял проблемът за осигуряване на населението от лагера на питейна вода. Зачестили случай на попадане в така наречено “продуктивно” робство по причина и липса на пари от страна на бежанците. Хуманитарната помощ по линия на международни организации почти изцяло попада в ръцете на екстремисти. Като пример се привежда разпределение на хуманитарната помощ доставена в лагера под конвой на ООН в началото на Ноември, която е трябвала да мине през гражданската администрация на лагера за да се разпредели равномерно сред всички намиращи се там етнически групи.

В хода на наблюдение от страна на ООН, било констатирано нарушение, че част от хуманитарна пратка е била нападната от незаконни въоръжени групировки и не е достигнала до нуждаещите се бежанци. Също така се отбелязва невъзможността на местната администрации да предоставя лична безопасност на територията на бежанския лагер “Рукбан”. Широко били разпространени кражби, проституция и сключване на неравни бракове. Процъфтявало сексуалната експлоатация на малолетни и непълнолетни, съществувало полово неравенство. Регистрации за брак, актове за раждане и смърт не се издавали и водели. Намиращи се в лагера лица нямали документи за самоличност. По оценка на представители на ООН половината бежански лица искат да напуснат “Рукбан”, но на практика не разрешавали, за да бъдат използвани като заложници от въоръжени групировки. Такса свобода на семейство достигала до 1500 долара. Широко се практикувала търговията с хора.

За wars.bg предаде Борис Анзов от Москва!

Тази информация достига до Вас благодарение WARS.BG военният портал на България!

 


Loading...

Сайтът не носи отговорност за коментарите, който се публикуват от нашите читатели !Ние не разполагаме с ресурсите да проверява информацията, която достига до редакцията и не гарантираме за истинността ѝ, поради което, в края на всяка статия е посочен източникът ѝ, освен ако не е авторска. Възможно е тази статия да не е истина, както и всяка прилика с действителни лица и събития да е случайна.