Русия е готова за всеки сценарий: СNBC обяви новината за изстрелване на противоспътникова ракета

Русия е готова за всеки сценарий: СNBC обяви новината за изстрелване на противоспътникова ракета
Противоспътниковата система “Нудол” вече е приета на въоръжение в руската армия, заяви президентът на Академията за геополитически проблеми и доктор на военните науки Константин Сивков.

По-рано американският телевизионен канал CNBC цитира два източника, запознати с класифициран американски разузнавателен доклад, и съобщи, че Русия е тествала противоспътниковата система два пъти през 2018 година.

Последният тест на системата, която CNBC нарича PL-19 Nudol, се е състоял на 23 декември 2018 година и е бил успешен. Според медията ракетата е летяла 17 минути на разстояние почти 3000 км, след което успешно достигнала целта си.

“Тази ракета е позната. “Нудол” е създадена още в Съветския съюз, успешно тествана и приета на въоръжение”, каза Сивков.

Според него ракетата, която служи за работа със спътници на малки височини, открива конкретен обект, използвайки интегрирана разузнавателна система. Освен това критериите, въз основа на които се избира спътникът, са класифицирана информация.

“Във всяка конкретна ситуация това е обект на внимателен анализ. Защото, ако разкрием принципите за избор на спътник, тогава врагът незабавно ще предприеме мерки за прикриване”, обясни експертът. / bg.rbth.com

Тази информация достига до Вас благодарение WARS.BG военният портал на България!


Loading...

Сайтът не носи отговорност за коментарите, който се публикуват от нашите читатели !Ние не разполагаме с ресурсите да проверява информацията, която достига до редакцията и не гарантираме за истинността ѝ, поради което, в края на всяка статия е посочен източникът ѝ, освен ако не е авторска. Възможно е тази статия да не е истина, както и всяка прилика с действителни лица и събития да е случайна.