Румен Радев забрави ли „Si vis pacem, para bellum”?

Румен Радев забрави ли „Si vis pacem, para bellum”? Стефан пройнов


Румен Радев забрави ли „Si vis pacem, para bellum”?
Докато ги има тези момчета ще има надежда за ред в страната !
Ако искаш МИР, готви се за война е казал Платон !
Si vis pacem, para bellum (на латински: Ако искаш мир, готви се за война) е латинска фраза, чието авторство се приписва на Платон (Закони VIII) и на и на римския историк Корнелий Непот (Epaminondas 5, 4.; жизнеописание на тиванския пълководец от 4 век пр.н.е. Епаминонд).

Военният историк Флавий Вегеций Ренат (ок. 400 г.сл.н.е.) описва израза в увода на своето произведение De re militari, книга 3: „Qui desiderat pacem, bellum praeparat“ „Който желае мир, подготвя войната“ Пистолетът Парабелум, разработен от Георг Люгер през 1900 г., е наречен на последните две думи от пословицата. От него произлиза хумористичната фразa: „Искаш мир — готов за парабелум“.

ТРЕНИРОВКА НА БЪЛГАРСКИТЕ КОМАНДОСИ ! 

Употреба на израза:
Фразата е използвана и от Наполеон : Si vis bellum para pacem!
Та в днешно време има хора, които се готвят за война по всяко време !
Има и такива, които професията им е такава, има и такива като някои други, които не им пука !

Има такива, които са проумели, че ние живеем във военно положение само дето войната се води с различни средства дори и с така наречените хибридни средства !
Хибридната война винаги е ръка за ръка с другата било е и ще бъде така ! Преди да дойдат танковете често информацията ги е предхождала по радио, телевизия и другите информационни канали!

Темата е днес е за тези млади хора, които се обучават в мирно време за да не могат да противодействат адекватно във времена на агресия и не дай си Боже война в страната ни !
Всяко правителство има такива отряди, служби, звена, групи или корпуси за бързо реагиране както и да ги наричаме това са добре подготвени бойци обучени и възпитани в тактически умения за оцеляване във военни огнища ! Гледали сме ги по филмите как се изпращат такива специални отряди за да евакуират някого или да защитят даден периметър !

А Вие готвите ли се за най лошото имате ли подготовка да защитите Вас самите и семействата си !

ВИДЕОТО СЕ ИЗЛЪЧВА С  ЛЮБЕЗНОТО СЪДЕЙСТВИЕ НА   ВОЙНСКИ СЪЮЗ И БНО  ШИПКА !

Чисто статистически 99,98 % от населението не е готово дори нямат консерви и вода да останат повече от три дни по домовете си ! На практика всички ние сме уязвими и то сериозно !
В Швейцария всеки един гражданин има изготвен специално за него евакуационен план при нужда и той знае как да действа !
В Швейцария всеки един гражданин има получен пакет за противо ядренна защита и за всеки един жител има изградени противо ядренни бункери и провизии за храна и вода !
В България някога също имаше нещо подобно, но на практика всичко е унищожено!
Ето как една държава се грижи за своите поданици и една друга, в която живеем ние не и пука за нас !

Ние сме тези, които нехаем за бъдещето си, защото има такива, които се готвят и техните шансове са по-големи от моите и твоите !
Време е Президента Радев да свика консултативният съвет за национална сигурност и да се направи такава евакуационна карта да се възстановят старите бункери и да се изградят по места нови такива !

Време е всеки един от нас да получи малко сигурност !
Над два милиона Българи гласуваха за Румен Радев. В него те припознаха човекът, който идва от военните среди, човекът, който като офицер може и знае как да брани народът като до вчера е бранил небето ни, а днес нацията ни. Такива са оплакванията от него и той не трябва да го забравя ! Друг е въпросът, че ключът за държавната кесия е в Бойко Борисов и с всякакви вменявания и медийни атаки се клевети по Радев, а в същото време без пари и воля не стават тези неща !


Loading...

ГЕРБ и техните коалиционни патрИотите на практика произвеждат конкретни мерки за укрепване на границата ни, за укрепване на армията ни и МВР, за укрепване на службите ни, а напротив – деморализацията се засилва! Полицаите и пожарникарите както и гражданска защита се канят да протестират !
Но нека да не забравят и държавните служители и администрацията, и служителите на МВР и ДАНС, че не дай си Боже, ако стане нещо утре техните семейства също ще се озоват там навън !
Затова, ако искате мир, гответе се за война или тя вече се води от правителството ни срещу самите нас иначе защо толкова целенасочено ще ни отслабват армията и структурите за сигурност нали ???

loading...

Ние не разполагаме с ресурсите да проверява информацията, която достига до редакцията и не гарантираме за истинността ѝ, поради което, в края на всяка статия е посочен източникът ѝ, освен ако не е авторска. Възможно е тази статия да не е истина, както и всяка прилика с действителни лица и събития да е случайна.