“Ростех” представи новото чудо на руската военна индустрия: автомат ШАК-12 с 12,7 мм калибър

"Ростех" представи новото чудо на руската военна индустрия: автомат ШАК-12 с 12,7 мм калибър
Щурмовият автоматичен комплекс е изграден в съответствие със схемата “бул-пап”.

Тя намалява дължината на оръжието, а в комплекта ѝ влизат шумозаглушители от различен тип, които осигуряват значително намаляване на звука и изключват възникването на възпламеняване при стрелба.

Пълнителят на автомата е за 10 и 20 патрона. А превключвателят за смяна на огъня се намира в задната част на оръжието, зад пълнителя.

При това за намаляване на отката от мощния патрон с калибър 12,7х55 мм, ШАК-12 има двукамерна цевна спирачка-компенсатор и гумена подложка.

Освен това на автомата може да се сложи и подцевен гранатомет, а също и различни оптични и колиматорни мерници с помощта на планките “пикатини” отгоре и отдолу.

Устройството работи в автоматичен режим, а темпът му на работа е до 600 изстрела в минута. Ефективният му диапазон е до 200 метра (или максимум 300 с боеприпаси ПС-12Б), а общото му тегло с боеприпасите е 5,0-5,5 килограма. / bg.rbth.com

Специално за руските спецназ: три много мощни руски пушки!

Тази информация достига до Вас благодарение WARS.BG военният портал на България!


Loading...

Сайтът не носи отговорност за коментарите, който се публикуват от нашите читатели !Ние не разполагаме с ресурсите да проверява информацията, която достига до редакцията и не гарантираме за истинността ѝ, поради което, в края на всяка статия е посочен източникът ѝ, освен ако не е авторска. Възможно е тази статия да не е истина, както и всяка прилика с действителни лица и събития да е случайна.