“Ростех” представи новото чудо на руската военна индустрия: автомат ШАК-12 с 12,7 мм калибър

"Ростех" представи новото чудо на руската военна индустрия: автомат ШАК-12 с 12,7 мм калибър
Щурмовият автоматичен комплекс е изграден в съответствие със схемата “бул-пап”.

Тя намалява дължината на оръжието, а в комплекта ѝ влизат шумозаглушители от различен тип, които осигуряват значително намаляване на звука и изключват възникването на възпламеняване при стрелба.

Пълнителят на автомата е за 10 и 20 патрона. А превключвателят за смяна на огъня се намира в задната част на оръжието, зад пълнителя.

При това за намаляване на отката от мощния патрон с калибър 12,7х55 мм, ШАК-12 има двукамерна цевна спирачка-компенсатор и гумена подложка.

Освен това на автомата може да се сложи и подцевен гранатомет, а също и различни оптични и колиматорни мерници с помощта на планките “пикатини” отгоре и отдолу.

Устройството работи в автоматичен режим, а темпът му на работа е до 600 изстрела в минута. Ефективният му диапазон е до 200 метра (или максимум 300 с боеприпаси ПС-12Б), а общото му тегло с боеприпасите е 5,0-5,5 килограма. / bg.rbth.com

Специално за руските спецназ: три много мощни руски пушки!

Тази информация достига до Вас благодарение WARS.BG военният портал на България!


Loading...

Сайтът не носи отговорност за коментарите, който се публикуват от нашите читатели !
Ние не разполагаме с ресурсите да проверява информацията, която достига до редакцията и не гарантираме за истинността ѝ, поради което, в края на всяка статия е посочен източникът ѝ, освен ако не е авторска. Възможно е тази статия да не е истина, както и всяка прилика с действителни лица и събития да е случайна.