Ройтерс: Експерти разследват в Сирия

Ройтерс: Експерти разследват в Сирия Стефан Пройнов


Ройтерс: Експерти разследват химическите атаки в Сирия

Екип от експерти от Организацията за забрана на химическите оръжия /ОЗХО/ беше изпратен в Турция, за да разследва предполагаемото нападение със зарин в сирийската провинция Идлиб, при което загинаха 87 души, съобщи Ройтерс.
Експертите от базираната в Хага организация ще съберат биометрични проби и ще разпитат оцелели от нападението на 4 април, съобщава източник за агенцията.

Очаква се екипът да установи дали са използвани химически оръжия в рамките на месец да предаде резултатите на съвместното разследване на ОЗХО и ООН, което да установи вината за атаката.
Смята се, че при нападението е използван зарин, а западните сили обвиняват режимът на сирийският президент Башар Асад. Правителството и съюзниците му Русия отричат и прехвърлят вината върху опозицията.
Източник: offnews.bg


Loading...

Ние от wars.bg вече публикувахме материал от който става ясно, че това са пълни манипулации ВИЖ ТУК !

loading...

Ние не разполагаме с ресурсите да проверява информацията, която достига до редакцията и не гарантираме за истинността ѝ, поради което, в края на всяка статия е посочен източникът ѝ, освен ако не е авторска. Възможно е тази статия да не е истина, както и всяка прилика с действителни лица и събития да е случайна.