Разкриха стойността на чуждестранните поръчки за руска военна техника

Разкриха стойността на чуждестранните поръчки за руска военна техника
Портфейлът от чуждестранни поръчки за руска военна техника, който продължава да расте въпреки санкциите, сега се оценява на $54,5 млрд., а партньорите на Русия са повече от 100 държави.

“Качеството и надеждността на руските оръжия са добре познати в целия свят, поради което Русия е обект на различни санкции. Въпреки санкциите, които очевидно са в голяма степен продиктувани от проблемите на конкуренцията, портфейлът от чуждестранни поръчки за руска военна техника продължава да бъде на много високо ниво.

Сега той се оценява на $54,5 млрд. Повече от 100 страни са сред партньорите на Русия”, заяви Медведев по време на ежегодния отчет за работата на правителството в Държавната дума, предаде “Взгляд“.

Медведев също така каза, че делът на граждански стоки в отбранително-промишления комплекс (ОПК) през 2018 г. надвишава 20%.

“В отбранителната промишленост успешно се разрешават и задачите по диверсификация на производството. Делът на гражданските стоки в общия обем на продукцията на ОПК през миналата година надхвърли 20%”, допълни премиерът.

По-рано беше съобщено, че Медведев е обещал да намери средства за разработването на нови оръжия във връзка с излизането на САЩ от Договора за ликвидация на ракетите със среден и малък обсег (ДРСМО). / bg.rbth.com

Тази информация достига до Вас благодарение на WARS.BG – Военният портал на България!


Loading...

Сайтът не носи отговорност за коментарите, който се публикуват от нашите читатели !Ние не разполагаме с ресурсите да проверява информацията, която достига до редакцията и не гарантираме за истинността ѝ, поради което, в края на всяка статия е посочен източникът ѝ, освен ако не е авторска. Възможно е тази статия да не е истина, както и всяка прилика с действителни лица и събития да е случайна.