Разкриха размерите на “Охотник”: Как един руски любител на авиацията разплете “военна тайна”?

Разкриха размерите на "Охотник": Как един руски любител на авиацията разплете "военна тайна"?
Основният инструмент за измерването, с който досетливият “форумец” успя да открие размерите на “Охотник”, е логистичната машина, теглеща летателния апарат.

В руските авиационни форуми се появиха няколко поста, в които един от участниците в дискусиите публикува размерите на безпилотния апарат “Охотник”, предаде интернет порталът “Бог-рата“.

Основният инструмент за измерването, с който досетливият “форумец” успя да открие размерите на “Охотник”, е логистичната машина, теглеща летателния апарат. Въпросната машина фигурира на оригиналната снимка, показана неотдавна. Точните размери на тази машина са известни и на тяхната основа потребителят на форума е направил чертежи с размери, в които сравнява размерите на дрона с тези на американския конкурент H-47B.


Бог-рата

“Охотник” е разработен в сътрудничество между компаниите “Сухой” и “МиГ”. Смята се, че въздухоплавателното средство ще достигне маса от 20 т, което е два пъти повече от тактическия изтребител четвърто поколение МиГ-29. Скоростта му ще бъде дозвукова (до 1000 км/ч), а максималният му обхват ще бъде 3500 километра. Той ще може да се издига на височина от 10 500 м, от която високопрецизните му оръжия ще могат да унищожават вражеските цели на земята и да извършват въздушни разузнавателни операции.


Бог-рата

“Охотник” ще бъде произведен по технология, която ще му осигури ниска видимост на радарите. Въоръжението му ще се носи във вътрешни бойни контейнери, подобно на изтребителите от 5-о поколение. Корпусът на безпилотния апарат ще бъде направен от композитни материали. Според руски източници той е в последната фаза на тестване, където ще приключат процесите по интегриране на електронните компоненти и неговото окончателно калибриране. / bg.rbth.com

Тази информация достига до Вас благодарение WARS.BG военният портал на България!


Loading...

Сайтът не носи отговорност за коментарите, който се публикуват от нашите читатели !Ние не разполагаме с ресурсите да проверява информацията, която достига до редакцията и не гарантираме за истинността ѝ, поради което, в края на всяка статия е посочен източникът ѝ, освен ако не е авторска. Възможно е тази статия да не е истина, както и всяка прилика с действителни лица и събития да е случайна.