Разкриха подробности около характеристиките на новия руски изтребител МиГ-35

Появи се подробна информация за техническите характеристики на най-новия руски многофункционален изтребител МиГ-35, съобщи “Российская газета”.

За първи път данните бяха публикувани от корпорация “МиГ”, производител на машините. При създаването на едноместните и двуместните самолети МиГ-35 и МиГ-35Д са използвани технологии на изтребители от пето поколение. Предсерийните образци на МиГ-35 вече преминават изпитания.

Този самолет може да унищожава въздушни цели във всяко време на денонощието, включително и в сложни метеорологични условия.

Способен е още да поразява наземни и надводни цели. МиГ-35 може да се използва за завоюване на господство във въздуха и противоборство с изтребители от четвърто и пето поколение, прехват на съвременни средства за въздушно нападение, удари с високоточни оръжия без влизане в зоната на действие на вражеските ПВО и въздушно разузнаване. Самолетът също така може да се използва и като въздушен команден пункт за авиогрупи.

Изтребителят притежава понижена радиолокационна забележимост и авионика от ново поколение. Екипажът му е от един или двама души. Самолетът има максимална излетна маса от 24 500 кг и максимално външно натоварване от 6500 кг. Способен е да развива скорост до 2100 км/ч. Практическият му таван се оценява на 16 км, а максималният обсег на полета – 3000 км.

МиГ-35 има девет точки на външното окачване. На тях може да се носят управляеми ракети от клас “въздух-въздух” и “въздух-повърхност”, коректируеми и обикновени авиобомби, неуправляеми ракети и бомбени контейнери от 100 до 500 кг. Самолетът освен това има автоматично 30-мм оръдие. / bg.rbth.com

Тази информация достига до Вас благодарение WARS.BG – Военен портал на България!


Loading...

Сайтът не носи отговорност за коментарите, който се публикуват от нашите читатели !

loading...Ние не разполагаме с ресурсите да проверява информацията, която достига до редакцията и не гарантираме за истинността ѝ, поради което, в края на всяка статия е посочен източникът ѝ, освен ако не е авторска. Възможно е тази статия да не е истина, както и всяка прилика с действителни лица и събития да е случайна.