Пътуване във времето: изживейте Революцията през 1917 г. с 360° видео

Пътуване във времето: изживейте Революцията през 1917 г. с 360° видео
Някога чудили ли сте се какво е чувството да се биеш от окоп преди въстанието?

Тази година Русия чества 100 години от руската Революция. RT отбелязва годишнината, като дава на хората шанс да се потопят в атмосферата на Русия от 1917 година.

Проектът на RT #1917LIVE включва осем 360° видеа, които позволяват на зрителите да преживеят драматичните събития от емблематичното въстание.

Първите три видеа вече са качени на канала на RT в YouTube.

Първият клип показва живота в окопите на един руски войник през 1916 година. Уморени от дългата и изнурителна война, хората отчаяно искат мир – но предстоят още боеве, както ще разберете, когато изгледате видеото.

Вторият клип отвежда зрителите в Петроград (днешен Санкт Петербург) – на Витебската гара по времето, когато царят е свален с Февруарската революция. Вижте как временното правителство превзема властта. Ще чуете и разговори между чуждестранни пътешественици за политическата обстановка в Русия.

В третия епизод се пренасяме на мрачните улици на Петроград през юли 1917 година. Политическото напрежение достига връхна точка и градът е наводнен от въоръжени бунтовници. Вижте как казашки патрул преследва бягащ болшевик. Революцията със сигурност не е далеч…

Скоро ще бъдат публикувани още пет 360° видеа от проекта #1917LIVE. Всички епизоди ще бъдат достъпни и на 1917live.red. / bg.rbth.com

Сайтът не носи отговорност за коментарите, който се публикуват от нашите читатели !