ВИДЕО: Първи кадри с модернизирания Ту-160

ВИДЕО: първи кадри с модернизирания Ту-160
Първият нов стратегически бомбардировач Туполев Ту-160, създаден в рамките на програмата за модернизиране на този вид самолети, напусна Казанския авиозавод “Горбунов” и бе показан пред публиката.

Новият бомбардировач е базиран на технология от съветско време.

Създаването на самолета потвърждава готовността на компанията да продължи производството на машината, прекратено през 1992 година.

Всички технологични решения са проверени.

Машината е и с нови двигатели с подобрени характеристики, съобщиха от пресслужбата на производителя. Първият полет на новия бомбардировач е планиран за февруари 2018 година.

Изпитанията са насрочени за периода след 2020 година.

Серийното производство на Ту-160 започва в Казан през 1984 година.

През 2015 г. по предложение на министъра на отбраната на Русия Сергей Шойгу в “Горбунов” започна подготовка за производство на осъвременен вариант на машината – Ту-160М2.

“Това ще бъде нов самолет в стар фюзелаж”, каза заместник-главата на руското военно ведомство Юрий Борисов пред агенция ТАСС.

“Съвременна електроника, възможност за използване на високоточно оръжие и два пъти по-висока ефективност – тази бойна машина ще види светът до 2019 г.”, допълни той. / rbth.com


Loading...

Сайтът не носи отговорност за коментарите, който се публикуват от нашите читатели !
Ние не разполагаме с ресурсите да проверява информацията, която достига до редакцията и не гарантираме за истинността ѝ, поради което, в края на всяка статия е посочен източникът ѝ, освен ако не е авторска. Възможно е тази статия да не е истина, както и всяка прилика с действителни лица и събития да е случайна.