Пхенян извади ракетите и се закани да нанесе удар със “справедливо ядрено оръжие”

КНДР ще отговори с ядрен удар на ядрена война, провокирана от САЩ. Това заяви, обръщайки се към участниците в парада, посветен на 105-годишнината от рождението на Ким Ир Сен - основател на държавата и дядо на днешния лидер, вецемаршалът от Корейската народна армия и член на Националния съвет за отбрана Чхве Рьон Хе. Парадът приема лидерът на КНДР Ким Чен Ун. Вицемаршалът заяви, че "справедливото ядрено оръжие ще размаже американското", предава агенция Kyodo, която отразява директно парада в тези минути. В Пхенян специално за събитието са поканени 200 чуждестранни журналисти. Обикновено на парада КНДР демонстрира военната си мощ. Сега дефилират няколко вида балистични ракети, включително междуконтинентални и нова балистична ракета за подводниците БРПЛ KN-15 "Пукиксон-2". Според в. Nikkei, цитиран от ТАСС, сред въоръженията, представени на парада, са и нови модификации на реактивни артилерийски установки. Традиционно след парада се провеждат и демонстрации с новите въоръжения. Пред година, на 15 април беше извършен първия пуск на балистичната ракета със среден обсег "Мусудан", а година преди това беше осъществен петия ядрен опит. Наблюдатели не изключват провеждането на шести ядрен опит днес, заради което през последните дни напрежението около Корейския полуостров нарасна критично. Превод БЛИЦ Прочети повече в Blitz.bg: http://www.blitz.bg/svyat/pkhenyan-izvadi-raketite-i-se-zakani-da-nanese-udar-ss-spravedlivo-yadreno-orzhie-snimki_news504693.html
Пхенян ще отговори с ядрен удар на ядрена война, провокирана от САЩ

Това заяви, обръщайки се към участниците в парада, посветен на 105-годишнината от рождението на Ким Ир Сен – основател на държавата и дядо на днешния лидер, вецемаршалът от Корейската народна армия и член на Националния съвет за отбрана Чхве Рьон Хе.

Парадът приема лидерът на КНДР Ким Чен Ун. Вицемаршалът заяви, че “справедливото ядрено оръжие ще размаже американското”, предава агенция Kyodo, която отразява директно парада в тези минути.

В Пхенян специално за събитието са поканени 200 чуждестранни журналисти. Обикновено на парада КНДР демонстрира военната си мощ.

Сега дефилират няколко вида балистични ракети, включително междуконтинентални и нова балистична ракета за подводниците БРПЛ KN-15 “Пукиксон-2”.

Според в. Nikkei, цитиран от ТАСС, сред въоръженията, представени на парада, са и нови модификации на реактивни артилерийски установки.

Традиционно след парада се провеждат и демонстрации с новите въоръжения. Пред година, на 15 април беше извършен първия пуск на балистичната ракета със среден обсег “Мусудан”, а година преди това беше осъществен петия ядрен опит.

Наблюдатели не изключват провеждането на шести ядрен опит днес, заради което през последните дни напрежението около Корейския полуостров нарасна критично.
Източник: blitz.bg


Loading...

Сайтът не носи отговорност за коментарите, който се публикуват от нашите читатели !
Ние не разполагаме с ресурсите да проверява информацията, която достига до редакцията и не гарантираме за истинността ѝ, поради което, в края на всяка статия е посочен източникът ѝ, освен ако не е авторска. Възможно е тази статия да не е истина, както и всяка прилика с действителни лица и събития да е случайна.

One comment

Comments are closed.