В Пхенян започна мащабен военен парад

В Пхенян започна мащабен военен парад

Пхенян
Участват 12 000 военни и 600 единици бойна техника
Военен парад започна в столицата на КНДР, съобщи японската агенция Киодо, цитирана от БГНЕС. Парадът е по случай 70-ата годишнина от създаването на Корейската народна армия.

Тази година не бяха поканени чуждестранни журналисти, които да отразят събитието. През последните дни в японската и западната преса се появиха съобщения, че на 8 февруари – ден, преди церемонията по официалното откриване на Зимните олимпийски игри в Сеул, в столицата на Северна Корея ще се проведе мащабен военен парад, посветен на 70-ата годишнина от създаването на Корейската народна армия.

По-рано в Южна Корея се появиха съобщения по данни на космическото разузнаване, че на летище в околностите на Пхенян се провеждат усилени репетиции за парада. В тях се твърди, че участват близо 12 000 военнослужещи и около 600 единици военна техника. Военни паради в столицата на КНДР се провеждат на площад „Ким Ир Сен“.

По-рано един от чуждестранните граждани, намиращи се в Пхенян, публикува снимки на струпване на тежка военна техника на площада в профила си в „Туитър”!
Източник: segabg.com

Сайтът не носи отговорност за коментарите, който се публикуват от нашите читатели !