Путин: Русия води убедително в разработката на хиперзвукови оръжия

Путин: Русия води убедително в разработката на хиперзвукови оръжия
Русия, за разлика от чуждите държави, има на въоръжение хиперзвукови ракетни комплекси.

Това заяви на ежегодното заседание на дискусионния клуб “Валдай” руският президент Владимир Путин, цитиран от ТВ “Звезда”.

“Очевиден факт е – експертите разбират, осъзнават това, че сме изпреварили всички наши партньори и конкуренти в тази сфера.

Все още никой няма високоточно хиперзвуково оръжие. Някои планират да го тестват след 1,5-2 години, а при нас то е на въоръжение”, каза Путин.

По-рано руският лидер съобщи, че комплексът “Авангард” ще постъпи на въоръжение в руската армия през близките месеци.

“В отговор на изграждането на американската система за противоракетна отбрана ние подобряваме потенциала на своите ударни ракети.

Някои от тях вече са в ръцете на нашите военни, а други, като например ракетната система “Авангард”, се очаква да влязат на въоръжение през следващите месеци”, отбеляза Путин. / bg.rbth.com

Тази информация достига до Вас благодарение WARS.BG военният портал на България!


Loading...

Сайтът не носи отговорност за коментарите, който се публикуват от нашите читатели !

loading...


Ние не разполагаме с ресурсите да проверява информацията, която достига до редакцията и не гарантираме за истинността ѝ, поради което, в края на всяка статия е посочен източникът ѝ, освен ако не е авторска. Възможно е тази статия да не е истина, както и всяка прилика с действителни лица и събития да е случайна.